Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

5x zo kies je leerzaam speelgoed voor je baby of dreumes

Als je je baby speelgoed geeft, dan is het altijd fijn als het speeltje hem helpt in zijn ontwikkeling. Zo geef je namelijk iets waarmee hij zich lange tijd kan vermaken en waarmee hij steeds verder boven zichzelf uitstijgt. Maar waar let je precies op bij speelgoed voor de allerkleinsten? Met deze tips kies je leerzaam én leuk speelgoed voor je baby of dreumes.

Ouders van Nu samen met VTech

Ga voor gezellige geluidjes

Het gehoor is een belangrijk zintuig voor je baby. Helemaal vlak na de geboorte, wanneer zijn zicht nog niet zo sterk ontwikkeld is. Speelgoed dat op een vriendelijke, rustige manier geluiden en muziek maakt, is dan ook direct geschikt voor jonge baby’s. Belangrijk is dat het volume regelbaar is en dat het geluid automatisch weer uitschakelt. Zo oefent hij spelenderwijs te focussen op omgevingsgeluid. Herkenbare melodietjes geven al snel een vertrouwd gevoel. Als je baby iets ouder wordt, ontwikkelt dit speelgoed zijn muzikaliteit.

Oefenen met vormen en tellen

Als je baby wat ouder wordt, begint het oefenen met verschillende vormen. In het begin zijn vormpjes vooral geweldig om ergens in en uit te halen, maar hij gaat de vormen steeds meer herkennen. Zodra hij nóg wat verder is, wordt het steeds leuker om ze te benoemen en ze te tellen. Met vormenspeeltjes is hij dus niet snel uitgespeeld!

Geef iets voor de taalontwikkeling

Als je baby steeds meer woorden kent en gaat praten – vaak is dit met 1,5 jaar – is speelgoed dat woorden en zinnetjes maakt een dikke hit. Zijn taalontwikkeling gaat nu razendsnel. Ga daarom voor speeltjes die goed aansluiten bij zijn taalniveau. Zo lukt het hem de woorden en zinnetjes steeds beter te begrijpen, na te zeggen en stimuleer je zijn taalontwikkeling.

Voelen maar

Baby’s tasten wat af en dat begint al als ze nog maar net uit de buik zijn. Pasgeboren baby’s voelen graag aan zachte materialen. Daarna worden knisperende speeltjes en speelgoed met verschillende structuren en materialen steeds interessanter. Kies dus voor speelgoed waarmee hij volop z’n tastzin kan ontdekken en ontwikkelen.

Kies iets voor de motoriek

Vanaf drie maanden kan je baby steeds beter zelf speelgoed vasthouden. Zijn focus komt sterk op de motoriek te liggen. Speelgoed dat hij gemakkelijk kan vastpakken, weinig weegt, verschillende materialen en beweegbare onderdelen heeft, stimuleren hem hierin.