Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

6 dingen waar ieder kind blij van wordt op vakantie

Een vakantie met en zonder kinderen: zoek de verschillen. Draaide het vroeger vooral om wat jij leuk vond, nu staan de wensen van je kinderen bovenaan. Want als zij het naar hun zin hebben, ben jij ook gelukkig, toch? Daarom zes dingen waardoor de vakantie van jouw kind al niet meer stuk kan.

Ouders van Nu samen met TUI

1. En nog een keer van de glijbaan

Als er één ding is waar de meeste kinderen dol op zijn, dan is het wel zwemmen. Een zwembad bij of in de buurt van je accommodatie zorgt dan ook voor uren vermaak. Als er dan ook nog een glijbaan blijkt te zijn, is je kind helemaal niet meer uit het zwembad weg te slaan. Kleine kans dat je nog iets van dat leuke stadje in de buurt ziet…

2. Mmmm, pizza en ijs

Ach ja, waarom ook niet, het is vakantie. Je hoort het jezelf vast een paar keer zeggen, want tegen een kind dat zó extreem blij wordt van een ijsje of een pizza, daar kan toch niets tegenop? En om die fijne vakantiesfeer nou te bederven… Eenmaal thuis gaat de normale routine weer van start en staan er gewoon aardappelen met broccoli op tafel. 

3. Van volleybal tot aquadisco

Van volleybal tot aquadisco en bowlen: je kind hoeft zich geen moment te vervelen als er een animatieprogramma is. Hij kan de hele dag door wel een activiteit doen. Kinderen vinden dit meestal geweldig en maken op deze manier snel vakantievrienden. En over de mascotte van het vakantiepark wordt vaak ook nog weken gesproken.

4. Olé, ga mee naar zee

Geen zwembad aanwezig, maar wel een zee? Ook daar maak je kinderen blij mee. Als er maar geplonsd en gespetterd kan worden. En tussendoor natuurlijk ijverig bouwen aan een megazandkasteel met ophaalbruggen, torentjes en een slotgracht.

5. Tijd samen

En naast al die zwembaden, ijsjes en activiteiten wordt je kind natuurlijk ook heel blij van jouw aandacht. Want door school, muziekles en sportclubs blijft er vaak weinig tijd over om samen iets leuks te doen. Op vakantie is die tijd er juist wel, dus doe zoveel mogelijk samen. ‘Mam, pap’, nog een keer van die glijbaan?’ Doen!

6. De ober, de golfkar of…

Het mooie aan kinderen is dat ze vaak blij worden van dingen waar jij misschien nooit aan hebt gedacht. Een zwembad spreekt natuurlijk voor zich, maar vaak kunnen ze – vooral peuters en kleuters – het ook nog weken hebben over die gekke ober bij het restaurant, een papegaai in een boom of het golfkarretje dat steeds voorbij kwam rijden op het terrein. Happy memories.