Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

6 handige schoonmaaktips die iedere ouder moet weten

Grasvlekken, krijg jij ze uit de kleding? En hoe ontkalk je toch de flessenwarmer? Zorg dat je schoonmaakazijn in de keukenkast hebt staan, een krachtig en natuurlijk schoonmaakmiddel. Want wat kun je er eigenlijk niet mee schoonmaken?

Ouders van Nu samen met Groenland Natuurlijk Schoonmaakazijn

1. Vieze magnetron

Het opwarmen van flesjes, maaltijden: hoe vaak gebruiken we wel niet de magnetron? Helaas is dit apparaat wel een broeinest van bacteriën, daarom is het goed om het apparaat regelmatig schoon te maken. Een simpele truc: plaats een kommetje schoonmaakazijn in de magnetron en zet op de hoogste stand. De stoom weekt het vuil eenvoudig los. Daarna hoef je alleen nog maar met een vochtige doek de boel schoon te maken.

2. Flessenwarmer en flessensterilisator ontkalken

Net als in een koffiezetapparaat en een waterkoker ontstaat er ook in een flessenwarmer vaak kalk. Dit komt door hard water. Met een beetje schoonmaakazijn kun je het apparaat goed ontkalken. Giet de azijn in het reservoir totdat deze halfvol is en laat staan totdat de aanslag helemaal verdwenen is. Goed uitspoelen en daarna afnemen met een vochtige doek. Hetzelfde trucje kun je toepassen bij de flessensterilisator. Let op: lees vooraf de gebruiksaanwijzing van alle apparaten of je azijn mag gebruiken voor het ontkalken.

3. Spetters en vingerafdrukken op ramen

Ramen lappen is een klus die je het liefst zo lang mogelijk uitstelt. Maar als dan de zon gaat schijnen en je ziet allemaal kleine kinderhandjes op de ramen, dan wordt het toch wel een prio-huishoudklus. Met een emmer lauwwarm water en een scheut schoonmaakazijn maak je de ramen in een handomdraai schoon. Zie je nog strepen op het raam? Maak een prop van een oude krant. Hiermee wrijf je de strepen zo weg.

4. Oei, een vlek

Met kinderen ontkom je niet aan vlekken in kleding. Zorg er daarom altijd voor dat je schoonmaakazijn in huis hebt. Hiermee kun je veel huis-tuin-en-keukenvlekken verwijderen, zoals jam- en grasvlekken. Laat het kledingstuk weken in een emmer met lauwwarm water en een flinke scheut schoonmaakazijn en stop het daarna in de wasmachine. Let op: voor wol kun je geen azijn gebruiken.

5. Stickers verwijderen

Kom je soms ook stickers tegen op plekken waar je ze liever niet hebt? Je kunt ze eenvoudig verwijderen met een spray schoonmaakazijn. Binnen een paar uur moet de sticker loslaten.

6. Muffe kleding

Ben je helemaal vergeten de was uit de wasmachine te halen? Daar kom je wel achter als je eenmaal de klep opentrekt en er een muffe, schimmelachtige lucht uit komt. Oplossing? Voeg een paar kopjes schoonmaakazijn toe aan het wasgoed en start een normale wasbeurt met wasmiddel. Je was ruikt daarna weer heerlijk. Maar pas op dat je niet weer vergeet de was eruit te halen!

Tip: gebruik biologisch afbreekbare schoonmaakzijn

Schoonmaakazijn is de absolute nummer 1 schoonmaakmiddel om in je keukenkast te hebben. Wist je dat Groenland Natuurlijk Schoonmaakazijn  een natuurlijke oorsprong heeft en biologisch afbreekbaar is? Dat betekent dus effectief schoonmaken met een schoon geweten. Zelfs de verpakking is gemaakt van gerecycled PET-materiaal. Groenland Natuurlijk Schoonmaakazijn is verkrijgbaar in diverse frisse geuren: lavendel, citroen, eucalyptus, dennen, oceaan en bloemen. Verkoopprijs vanaf € 0,49 (bij o.a. de supermarkt).

P.S. Wellicht overbodig om te zeggen, maar zorg ervoor dat schoonmaakazijn altijd buiten bereik is van je kind. Dit geldt natuurlijk voor alle schoonmaakmiddelen.