6x leuke dingen om te doen met je baby in de winter

Lekker binnen cocoonen, dat hoort natuurlijk bij de winter. Maar op een gegeven moment ben je dat ook wel zat. De muren komen op je af. Je wilt er gewoon even uit, mét je baby. Herkenbaar? Deze tips zijn voor jou (en je kind)!

Ouders van Nu samen met Neolac

1. De natuur in!

Welk seizoen het ook is: in de natuur is er voor je baby altijd genoeg te ontdekken. Van een grote dennenappel die jullie vinden onder een boom tot een spin in het web of een vogel die voorbij vliegt. Misschien krijgt je baby zelfs voor het eerst sneeuw te zien. Kortom, wandel er lekker op los. En ben je je eigen buurt zat? Ga dan eens naar het bos of het strand.

2. Museum bezoeken

Een museum bezoeken met je baby, het is misschien niet het eerste waar je aan denkt. Toch zijn er heel wat musea die ook leuk zijn voor kleine kinderen. Zoals het Nijntje Museum: een echte aanrader.  Alles is er in het thema van Nijntje en overal is wel iets te zien of te spelen. Kortom jouw kind gaat zich hier zeker vermaken. En jij ook!

3. Naar de boerderie

Wat zegt de koe? En wat zegt het schaap? Boerderijdieren zijn vaak de eerste dieren waarmee je kind in aanraking komt. Denk maar eens aan de vele prentenboeken met een koe, schaap of geit in de hoofdrol. Met een bezoek aan de boerderij maak je je baby, dreumes of peuter dan ook helemaal blij.

4. Weekendje weg

De winter is ook de perfecte periode om een mini-vakantie te boeken. Even quality time met het gezin. Ook fijn: met een kind onder de vier jaar kun je nog lekker buiten het seizoen op vakantie. Mits je natuurlijk in het onderwijs of de bouw werkt.

5. Babyzwemmen

De meeste baby’s (en ook dreumesen) vinden water geweldig. Dus ga eens met je baby naar het zwembad. Heerlijk even samen dat warme water in!

6. Kopje koffie

Ook zo’n heerlijke winterse activiteit: ergens op visite gaan om een kopje koffie of warme chocolademelk te drinken. Of misschien zit er in jouw dorp of stad wel een gezellige koffiebar. Goede redenen om toch even naar buiten te gaan.

*Borstvoeding is de beste voeding voor je baby
**Net als andere opvolgmelken