Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

6 maanden: wat mag je baby eten?

Nee nee, ín de mond. Die eerste hapjes zijn vaak behoorlijk wennen. Je baby ontdekt verschillende smaken en texturen. Maar als het steeds beter gaat, is het tijd voor de tweede stap: de oefenhapjes worden echte maaltijden.

Ouders van Nu samen met Olvarit

Eerste hapjes

Vanaf vier maanden mag je beginnen met het eerste hapje. Maar is jouw baby nog niet zover, is dat niet erg. Borst- of flesvoeding blijft tot zes maanden de belangrijkste voeding. Eerste hapjes worden dan ook niet voor niets oefenhapjes genoemd en zijn aanvullend.

Eerst groente, dan fruit

Wist je dat je eerst beter kunt beginnen met groente? Uit onderzoek blijkt dat kinderen die beginnen met een groentehapje later meer groente eten dan kinderen die starten met fruit. Geschikte groenten zijn worteltjes, bloemkool en broccoli. Deze smaken accepteert je baby gemakkelijker en zo leert hij groente waarderen.

Hoera, 6 maanden!

Je baby heeft door de oefenhapjes al een aantal groentesmaken leren kennen. Nu mag je ook fruitsmaken introduceren. Varieer goed met verschillende soorten groenten en fruit. Zo leert je baby verschillende smaken herkennen. Geef je baby naast zijn groente- en fruithapjes ook nog steeds zijn vertrouwde borst- of flesvoeding.

Vanaf de leeftijd van 7 á 8 maanden bouw je de hoeveelheid borst- of flesvoeding af. De eerste hapje gaan nu langzamerhand de melkmomenten vervangen. Ook mag je starten met het geven van een granenontbijt, vlees, vis, ei of een ander vegetarisch alternatief geven.

Ouders van Nu product – Doodmoe & Dolgelukkig

De leukste voorbereiding op het vaderschap

€18,99
Bestel nu