Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

6x momenten waarop ouders een compliment verdienen (en geen kritiek)

Een kind opvoeden en verzorgen gaat met vallen en opstaan. Dit is heel normaal, maar door goedbedoelde adviezen en perfecte Instagram-plaatjes kun je je als ouder soms flink onzeker voelen. Al helemaal als je in situaties belandt waar mensen van alles en nog wat van kunnen vinden. Terwijl je op zo’n moment niets liever wilt (en verdient!) dan een compliment.

Ouders van Nu samen met NaturNes Bio

1. De driftbui

Een peuter die languit op de grond gaat liggen, heel hard krijst en rondspartelt. Heel normaal tijdens de terrible two’s maar toch, op zo’n moment kun je wel door grond zakken. Al helemaal als het midden op straat of tussen de potten en blikken in de supermarkt gebeurt. Adem in, adem uit. Makkelijker gezegd dan gedaan, als je de ogen van de omstanders in je rug voelt branden. Trek je hier vooral niets van aan. Als je bij de zoveelste meltdown van je peuter nog rustig kan blijven, verdien je een duimpje omhoog.

2. ‘Had ik maar…’

Je kijkt net even op je telefoon of bent één seconde in een andere kamer om iets te pakken en je kruipende baby stoot zijn hoofd tegen de tafel of je peuter valt een tand door zijn lip. Je kunt jezelf wel voor de kop slaan, want ‘had ik maar’… En dus voel je je de rest van de dag schuldig. Niet doen! Ook al let je nog zo goed op, sommige ongelukjes zijn nou eenmaal niet voorkomen. Het is veel belangrijker dat je je kind daarna troost en verzorgd. En dat kan jij als geen ander!

3. Eten uit een potje

Het liefst kook je misschien elke dag een verse maaltijd voor je baby. Maar lukt dit niet, maak je dan niet druk. Je bent echt geen slechte ouder als je je kind een maaltijdpotje voorschotelt. In tegendeel: zo’n maaltijdpotje bevat voedingsstoffen die jouw baby nodig heeft. Alleen maar handig dus, want zo hoef jij niet in gestreste toestand achter het fornuis te duiken en krijgt je baby toch een lekkere maaltijd. Win-win!

4. Spitsuur

Een klein kind en ook nog op tijd op je werk komen. Het is nogal een challenge. Verschonen, wassen, aankleden, eten, alles klaarmaken voor de opvang. En dan moet je jezelf ook nog preppen voor de dag. Hoe dan?! Applaus als je het dan toch weer fikst en op je werk verschijnt zonder melkvlekken op je shirt. Of met melkvlekken. Who cares.

5. Lang leve de tablet

Moet je echt nog even een belangrijk telefoontje plegen? Of wil je je kind nog even wat langer aan tafel houden in een restaurant? Tja, misschien niet helemaal pedagogisch verantwoord, maar een filmpje op de tablet of telefoon is in een sommige gevallen dé oplossing. En daar is niets mis mee.

6. Speen

Heeft je kind na z’n eerste verjaardag nog een speen, bereid je dan maar voor op commentaar. Zeker als hij er overdag mee rondloopt. Heel veel mensen vinden hier namelijk wat van. Jammer dan. Jij kent je kind als geen ander en jij weet dus wat de momenten zijn dat een speen hem rust en troost geeft. En dat zou geen kritiek maar juist een compliment op moeten leveren.

Duimpje omhoog voor iedereen!

Iedereen doet het goed zoals hij het doet. Laten we elkaar dat vooral ook af en toe laten merken. Door bijvoorbeeld een begripvolle glimlach als niet jíj deze keer in de supermarkt loopt met een driftige peuter, maar een andere ouder ziet die zijn kind probeert te kalmeren. Of als je in het vliegtuig zit, en de baby voor je zet het op huilen. Sinds je zelf ook vader of moeder bent, weet je precies wat die andere ouder meemaakt. Een vriendelijk duimpje omhoog of begripvolle woorden kun je op zo’n moment echt wel gebruiken. Dus: af en toe duimpje omhoog voor alle ouders bij al die ‘stressvolle’ situaties. #jedoethetgoed

 

Borstvoeding is de ideale voeding voor baby’s. 

Redactioneel – offer – Buitenspelen is leuk!

HEMA

Buitenspelen is leuk!

Helemaal met het buitenspeelgoed van HEMA
Shop