Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

6 tips voor een geslaagde vakantie (juíst nu)

Ja, het is dit jaar natuurlijk een beetje anders dan anders, maar om de vakantie dan over te slaan? Nou, nee. Nu je zo’n poos met het gezin hebt binnen gezeten en de kinderen alweer een paar weken school erop hebben zitten, is het de hoogste tijd om eropuit te gaan. Met deze zes tips maak je er juíst nu een fantastische vakantie van.

Ouders van Nu samen met Center Parcs

1. Zoek de ruimte op

Om helemaal te kunnen ontspannen op vakantie, is ruimte opzoeken altijd een goed idee. Een plek voor het gezin, middenin de natuur, bijvoorbeeld. Na maanden van thuis les krijgen, video-calls met de juf en zonder klasgenoten werkjes maken is je kind hier zéker aan toe. Zo krijgt hij de kans goed op te laden om straks na de herfstvakantie weer fris aan school te beginnen. Ook niet onbelangrijk: je kan het zelf waarschijnlijk ook wel gebruiken.

2. Haal het buitenland hiernaartoe

Zie je een vakantie ver over de grens nog niet zitten, of zit het er even niet in? No problemo! Haal die zonnige bestemming gewoon hiernaartoe! Boek een fijne plek in je favoriete deel van ons land en maak het af door je helemaal onder te dompelen in al het leuks van je favoriete buitenlandse vakantiestek. Een exotische playlist, snacks uit de plaatselijke cuisine en dat lekkere lokale drankje. Et voilà: vacance!

3. Neem opa en oma mee

Weet je nog, die tijd dat je elkaar (eigenlijk) niet kon zien? Jij hebt je ouders vast gemist, maar voor je kind leek het eindeloos te duren voordat hij weer bij opa en oma mocht spelen. Nu het weer kan: waarom neem je ze niet mee op vakantie? Boek die extra cottage en je bent van extra gezelligheid én oppas verzekerd.

4. Ga voor rust

Als je eropuit gaat, dan zijn er gek genoeg vaak een heleboel mensen die precies op dezelfde plek afstand proberen te houden. Kies je vakantiebestemming daarom verstandig, op een plek waar je zeker weet dat het er niet al te druk is. Alle parken van Center Parcs zijn er helemaal op ingericht om je vakantie veilig te vieren. Denk bijvoorbeeld aan timeslots voor de Aqua Mundo, zo heb je voldoende ruimte voor volop waterpret. Ook de horeca werkt met een reservering én je kunt eten bij je cottage laten bezorgen. Dat is nog eens zorgeloos vakantie vieren. O, en er zijn ook nieuwe activiteiten speciaal afgestemd op de nieuwe maatregelen: interactieve spellen door het park, live buitenentertainment en cottage fun pakketten, bijvoorbeeld.

5. Buitenland? Kies verstandig

Durf je het al aan om het buiten de grenzen te zoeken? Dan zit je in onze buurlanden het meest veilig, qua eventuele vervroegde terugreis en eigen vervoer. België, Duitsland en Frankrijk hebben de mooiste plekjes op een paar uur rijafstand. En wat wil het toeval: Center Parcs heeft ook híer de mooiste cottages voor een ontspannen vakantie. Check goed wat de lokale maatregelen zijn op de plaats van bestemming, zodat je je zorgeloos kunt bewegen tussen de lokale bevolking. Die natuurlijk wel met smart op toeristen zit te wachten!

6. Check de annuleringsvoorwaarden

Voor veel van ons voelt de wereld alweer redelijk normaal. Toch is het slim om er wel rekening mee te houden dat maatregelen weer teruggedraaid kunnen worden. Dan is het zonde als je met lege handen staat, nadat je je vakantie geboekt hebt. Check daarom goed wat de annuleringsvoorwaarden zijn, voordat je je vakantie vastlegt. Geen sfeerverhogende tip, maar wel een verstandige.

Goed om te weten: als je bij Center Parcs jouw verblijf boekt, kun je tot 21 dagen voor aankomst eenmalig gratis omboeken, met als uiterste aankomstdatum 31 december 2021.