Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

6x dit hebben ouders geregeld voor als één van hen overlijdt

Het is een situatie waar je niet aan moet denken en die zich gelukkig bij de meesten van ons nooit zal voordoen: jij of je partner komt te vroeg te overlijden. In veel gevallen heeft dat direct financiële gevolgen, en het liefst wil je daar geen zorgen over hebben. Maar hoe pak je dat aan? Wij vroegen onze Instagram-volgers wat zij geregeld hebben, zodat hun gezin zonder (financiële) zorgen achterblijft?

Ouders van Nu samen met Interpolis

We willen iedereen bedanken die met ons heeft gedeeld hoe zij hun zaken geregeld hebben voor wanneer een van de partners – te vroeg – komt te overlijden. In het speciaal diegenen die al weten dat deze situatie voor hen werkelijkheid zal worden.

 1. Uitvaartverzekering

  Wat meerdere volgers hebben geregeld, is een uitvaartverzekering. Hiermee dek je de kosten van een uitvaart, zonder dat je hiervoor in de schulden hoeft te raken. Een begrafenis of crematie kost als snel tussen de 6.500 en 11.000 euro: een bedrag dat niet iedereen zomaar heeft liggen. Een uitvaartverzekering dekt alle kosten van een begrafenis of crematie. Zo ontstaan over het afscheid in elk geval geen financiële zorgen.

 2. Testament

  Ook een testament wordt veel door jullie getipt om van tevoren te regelen. Hiermee zorg je er bijvoorbeeld voor dat jouw of je partners bezittingen naar wens worden verdeeld. Wat je er ook in kunt vastleggen is wie de voogdij over je kind(eren) krijgt, indien jullie beide wegvallen of als de partner de zorg niet meer kan dragen. Denk bijvoorbeeld aan een zus of broer, of een goede vriendin. Vraag diegene ook altijd van tevoren en regel de voogdij direct officieel.

 3. Overlijdensrisicoverzekering

  Wat het meest door de community is genoemd: een overlijdensrisicoverzekering. Als een van jullie overlijdt, valt er een inkomen weg. Met zo’n verzekering ontvang je eenmalig een verzekerd bedrag. Hiermee kun je de huur blijven betalen of een deel van de hypotheek of andere leningen afbetalen. Je kunt het bedrag ook gebruiken voor de kinderopvang of het wegzetten voor de studie later.

 4. Hulp bij de hypotheek en huur

  Meerdere malen genoemd, is een extra aflossing op de hypotheek of een hypotheekverzekering. Zo kan de partner die overblijft met de kinderen in jullie eigen vertrouwde huis blijven wonen, en kan het verlies worden verwerkt op een fijne, bekende plek met veel herinneringen aan de ouder die er niet meer is. Dat is iets wat je met een huurhuis ook wil natuurlijk. Ook daarvoor is dus het verstandig om iets te regelen, zoals de genoemde overlijdensrisicoverzekering.

 5. Partnerpensioen

  Ook een partnerpensioen wordt door sommigen getipt. Dit is een pensioen dat – meestal in loondienst – wordt opgebouwd en waar de partner en kinderen tot 18 jaar recht op hebben, wanneer iemand voor de pensioenleeftijd overlijdt. Goed om te checken of dit in jullie arbeidsovereenkomst staat en of je je (ongehuwde) partner apart moet aanmelden bij het pensioenfonds.

 6. Spaarpot

  Naast verzekeringen en officiële afspraken in een testament, bouwen sommigen Ouders van Nu-volgers ook een spaarpot op voor als een van beiden komt te overlijden. Prettig om te hebben voor het dekken van vaste lasten, onvoorziene kosten of als extraatje.

Zwangerbox partnerpagina Bon bébé 2022

Bon bébé

Bekijk de website