Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

6x eetgewoontes waar jij groot mee bent geworden (en je kind nu ook)

Er zijn van die eetgewoontes waar je mee bent opgegroeid, die je ineens weer oppakt als je kinderen krijgt. Van boterhammen met éérst hartig en dán zoet beleg tot een glas melk inschenken bij het ontbijt en koekhappen op de kinderverjaardag. Hoeveel kun jij er afvinken?

Ouders van Nu samen met NZO

1. Eerst hartig, dan zoet

Grote kans dat jouw favoriete beleg vroeger hagelslag, chocopasta of jam was. Heb je jonge kinderen in huis? Dan zijn die vast ook fan van zoet en staat hagelslag nu standaard in het keukenkastje. Om het qua zoetigheid een beetje binnen de perken te houden, hanteer jij nu ook weer die regel – die je vroeger totaal overbodig vond – éérst hartig en dan pas zoet op je boterham. En wees eerlijk: hoe vaak sluit jij tegenwoordig de lunch ook weer af met een verse boterham met die chocoladehagel? Misschien zelfs wel met een goede lik pindakaas eronder. Smullen!

2. Melk op tafel

Waar je voorheen – toen je nog geen kinderen had – last minute besloot wat je ’s ochtends at en in het weekend steevast voor een lunch buiten de deur ging, weet je nu precies wat en wanneer jullie eten. Op gezette tijden dek je de tafel en staan brood, kaas en een pak melk standaard klaar voor je kroost. Net zoals vroeger! Hartstikke lekker en het past ook nog eens in een gezond dieet. Ontdek waarom!

Herkenbaar? Dan ben je niet de enige: wij vroegen een tijdje geleden aan onze lezers: wat staat er standaard op je boodschappenlijst nu je kinderen hebt? En wat blijkt? De meerderheid gaf aan dat melk vaste prik is.

3. Vlaflip

Geeft toe: deze was je helemaal vergeten, totdat je een kind kreeg. Zo simpel te bouwen, maar zo’n feest om te serveren. Helemaal als je deze driekleuren-traktatie in een hoog glas giet. Weet je niet meer hoe je ‘m maakt? Heel simpel: schenk een laag vla in, met daarop een laagje limonadesiroop en top het af met een laag yoghurt. Je maakt je kind gegarandeerd blij met deze golden oldie!

4. Kinderverjaardag-hapjes

Sommigen gaan voor een viering in een modern jasje, met een G&T-bar voor de ouders, en suikervrije cupcakes voor de kinderen. Maar wie komt er niet regelmatig good old blokjes kaas, augurken in boterhamworst en een gevuld eitje tegen tijdens een feestje van een jarig kind? Als de kleine gasten dan ook nog kunnen koekhappen, is de traditionele kinderverjaardag compleet! En wedden dat je kind het net zo leuk vindt, als jij het vroeger vond.

5. Traktatie

Minstens zo’n feest als de verjaardag zelf, is het trakteren op school. Je realiseert je nu wat een klus dat geweest is voor je ouders. Voor dertig kinderen prikkers met cocktailworstjes, zilveruitjes en een blokje kaas in elkaar steken. Inmiddels zijn de regels wat bijgesteld, dus kom je er niet meer mee weg om je kind zakjes chips of snoepkettingen uit te laten delen. Dikke kans dat je naast suikervrij ook voor een vegasnack gaat. Tip: met een klein cadeautje erbij is het gegarandeerd scoren.

6. Beker warme melk

Als je vroeger niet kon slapen, dan had je weleens de mazzel dat je ouders je nog éven op de bank lieten zitten, met een beker warme melk. Wat anijs of honing erin en het slaapmutsje was compleet. Is dat bij jou ook een slaaptruc die je uit de kast trekt bij je eigen kind? Of het nu de melk is of het feit dat je kind gezellig tegen jullie mag aankruipen, slaperig wordt hij er in ieder geval van! Prima gewoonte dus, om erin te houden!