Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

6x hoe een smart home het leven van jonge ouders makkelijker én leuker maakt

Hoe geweldig het ouderschap ook is, het is ook behoorlijk aanpoten. Gelukkig zijn er steeds meer technologische snufjes die het gezinsleven een stuk makkelijker maken. Dat scheelt niet alleen een hoop tijd, het brengt ook heel wat leuks. Ontdek hier wat een smart home voor je kan doen.

Ouders van Nu samen met Samsung

Wat is een smart home?

Een smart home is letterlijk en figuurlijk een slim huis, waarbij allerlei slimme apparaten aan elkaar of het internet gekoppeld zijn. Je bestuurt ze vanaf je tablet, telefoon, tv of zelfs koelkast met een app, bijvoorbeeld de SmartThings-app van Samsung. Extra fijn: je stemt alle functies af op je persoonlijke gedrag, zodat je minder zelf hoeft te doen en zo meer tijd overhoudt om leuke dingen te doen met je gezin.

Gemak, comfort en meer

Een smart home levert je niet alleen tijdwinst en veel gemak op, ook krijg je er veel comfort voor terug. Neem bijvoorbeeld een slimme thermostaat die aan- en uitschakelt op de momenten dat jij dat wilt. Dus nooit meer koude voeten als je uit bed stapt en een lekker warm huis als je thuiskomt. En: geen onnodig energieverbruik als je er niet bent. Of stel via de MyHome tab in de app in dat je slimme verlichting aanspringt bij zonsondergang en dim het licht op de slaapkamer van je kind, zodat hij heerlijk in slaap doezelt. Ook fijn voor peuters en kleuters die bang zijn in het donker. Wat ook leuk én vooral handig is: op afstand in je koelkast kijken.

Ideaal zo’n slim huis

Er zijn veel smart home functies die juist voor een gezin met jonge kinderen een uitkomst zijn. Een paar voorbeelden:

 1. Vergeet nooit meer een boodschap

  Met een slimme koelkast, zoals de Family Hub van Samsung, weet je zeker dat je altijd met de juiste boodschappen thuiskomt van de winkel. Met de View Inside functie in de SmartThings-app kun je namelijk via de ingebouwde camera altijd en overal zien wat er in je koelkast ligt. Handig zo’n voorraadcheck, toch?

 2. Doe de was op afstand

  Het doen van de was is een huishoudelijke taak waar met kleine kinderen nooit een einde aan komt. Met een slimme wasmachine, zoals de QuickDrive™ van Samsung, draai je je wasjes een stuk efficiënter. Je zet de wasmachine aan op het moment dat jou het beste uitkomt. En als de was klaar is, krijg je een seintje op je telefoon. Ook fijn: de was-assistent in de app adviseert wat het beste programma is voor je kleding.

  En we kunnen nog even verder gaan, want deze slimme wasmachine weegt ook automatisch je was wanneer je hem aanzet, en past daarop de wastijd aan. Daarmee bespaar je flink wat energie (en dus ook kosten). Dat geldt ook voor de slimme drogers van Samsung. Die passen het droogprogramma namelijk automatisch aan op het gedraaide wasprogramma.

 3. Romantische Netflix-avond met één klik

  Kinderen naar bed? Dan ploffen jullie op de bank voor je favoriete Netflix-serie. Koppel je smart tv, soundbar en slimme verlichting aan je SmartThings-app en transformeer je woonkamer met één klik in een bioscoop. Via je persoonlijke instellingen in de app kun je namelijk de perfecte setting creëren. Van het volume van je soundbar tot de beeldmodus en de verlichting in je woonkamer.

 4. Slimme deurbel

  Ben je net aan het voeden, staat de pakketbezorger voor de deur. Met een slimme deurbel gekoppeld aan je SmartThings-app, zie je wie er voor de deur staat en kun je via je telefoon meteen communiceren. Ook top: je kunt het geluid van de deurbel uitschakelen. Perfect als je baby of peuter z’n (middag)slaapje doet of als de kinderen ’s avonds in bed liggen.

 5. Family first

  Met de hele familie foto’s en filmpjes bekijken? Connect je telefoon aan je QLED tv en je wilt nooit meer anders. Ook handig is dat je met de Smart View functie je favoriete serie kunt volgen op de Family Hub™ koelkast. Perfect voor tijdens het koken – of als het spitsuur is. Paar krukjes voor de Family Hub™, tekenfilm op en klaar! Ook een uitkomst: deel de familiekalender op je slimme koelkast én vergeet nooit meer een verjaardag.

 6. Veiligheid voorop

  Een slim huis is ook een veilig huis. Koppel eventueel slimme beveiligingscamera’s en rookmelders aan de SmartThings-app en je beschermt je huis én gezin tegen brand en inbraak. Fijne gedachte toch?

Redactioneel – Offer – Zwangerschapskalender

Ben jij al klaar voor de komst van je baby?

Van ledikantje tot babyfoon
Shop nu