Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

6x plasticvrije tips voor babyverzorging

Cliché maar waar: voor je baby wil je alleen het allerbeste. Zeker als het om babyverzorging gaat. Tip één: skip zoveel mogelijk plastic. Beter voor je baby én de planeet! Hoe je dat doet? Wij geven zes praktische tips om meteen mee te beginnen.

Ouders van Nu samen met Naïf
 1. Niet wegwerp, maar wasbaar

  Het eerste jaar gebruikt je baby gemiddeld zeven luiers per dag. Dat zijn 2.555 (!) luiers per jaar. Heel veel afval dus. Wasbare luiers van (eco)katoen, kunstvezel of zelfs bamboe zijn een duurzame oplossing. Zelfs als je het vele wassen, wasmiddel en het gebruik van een droger meetelt, zijn wasbare luiers beter voor het milieu. Kies dus (vaker) voor wasbaar of wissel ze af met normale luiers.

 2. Kies voor plasticvrij

  Wist je dat in veel babyverzorgingsproducten ook veel plastic zit? Zonde! Ga daarom voor een plasticvrije variant. Zo swap je je polyester billendoekjes eenvoudig voor een plasticvrije variant. Naïf komt bijvoorbeeld met fijne plasticvrije billendoekjes, gemaakt van eucalyptusvezels.

 3. Geen microplastics?

  Schrik niet, maar uit onderzoek van de Plastic Soup Foundation blijkt dat 9 van de 10 verzorgingsproducten microplastics bevatten. En ja, die zitten ook in verzorgingsproducten voor baby’s en kinderen. Microplastics zijn minuscule deeltjes plastic (kleiner dan 55 mm) die in producten worden gebruikt om ze bepaalde eigenschappen mee te geven. Denk aan een zachte laag op de huid of voor de (scrub)structuur.

  Deze plastic deeltjes zijn alles behalve goed voor onze planeet. Via het doucheputje belanden ze via het riool in rivieren en de oceaan. Waar ze grote schade aanrichten. Daarom zijn alle verzorgingsproducten van Naïf vrij van microplastics en hebben ze het Zero Plastic Inside-certificaat van de Plastic Soup Foundation. De verpakkingen zijn gemaakt van bioplastic.

 4. Navullen maar

  Voor sommige verzorgingsproducten zijn navulverpakkingen beschikbaar, waarmee je jouw fles of tube zo weer bijvult. Scheelt in verhouding aardig wat plastic. Zo heeft Naïf nu ook z’n bestsellers, shampoo en wasgel, in een extra grote navulbare pompfles. Deze vul je makkelijk opnieuw met onze refill verpakkingen voor de shampoo of die voor de wasgel. Scheelt zo’n 76% plastic!

 5. Koop in bulk

  Koop je vaak online babyverzorging? Laat de postbezorger dan niet alleen voor een kleine tube billencrème komen, maar bestel meteen meer. Scheelt autoritten, scheelt CO₂. En geen zorgen over de houdbaarheid. Vaak zijn verzorgingsproducten als shampoos en crèmes ongeopend 36 maanden houdbaar.

 6. Recycle, recycle

  Inkoppertje maar niet minder belangrijk: recycle! Plastic bij het plastic afval bijvoorbeeld en billendoekjes bij het restafval. Op die manier kunnen veel babyverpakkingen op de juiste manier worden hergebruikt.

Redactioneel – Offer – Ovulatietest

Ovulatietest

Jouw 2 meest vruchtbare dagen
Vind je hier