Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

6x waarom een babygym leuk is voor een baby

De eerste weken draait het leven van je baby vooral om slapen, drinken, poepen, verschonen, knuffelen en weer slapen. Maar als de belevingswereld van je baby wat groter wordt – meestal na een week of zes – is een babygym leuk. Zes redenen waarom. 

Ouders van Nu samen met Fisher-Price

Wat is een babygym?

Een babygym is een mobiel op pootjes die je op een mat of in de box kunt zetten. Of het is een speelmat en mobiel ineen. Een babygym wordt ook weleens een speelgym genoemd. Naast een babygym is ook een speelkleed leuk voor baby’s. Dit is een kleed met kleuren, vormen en patronen waar je baby op kan spelen. Je kunt ‘m net als een speelgym neerleggen op de grond of in de box.

Vanaf welke leeftijd?

Hoewel de meeste babygyms vanaf de geboorte zijn, heeft je baby de eerste weken geen babygym nodig. Hij slaapt nog veel en is nog niet bezig met de wereld om hem heen. Rond de zes weken begint dat te veranderen en vinden de meeste baby’s het leuk om naar bewegende objecten te kijken en merken ze geluiden op.

1. Grove motoriek stimuleren

Met een babygym stimuleer je spelenderwijs de grove motoriek. Al liggend kan je baby tegen de hangende speeltjes boven zijn hoofd slaan. Door te grijpen naar de hangspeeltjes wordt je baby ook geprikkeld om op zijn linker- en rechterzijde te draaien.

2. Ook de fijne motoriek wordt geprikkeld

Ook de fijne motoriek wordt gestimuleerd met een babygym. Want als je baby eenmaal een hangspeeltje vastpakt en deze naar zijn mond brengt, stimuleert hij zijn oog-handcoördinatie en behendigheid.

3. Zintuigen ontwikkelen

Van zien, horen en proeven tot voelen en ruiken: met zijn zintuigen ontdekt je baby de wereld. Door de vrolijke kleuren, structuren en geluiden van een babygym worden zijn zintuigen geprikkeld.

4. Spelenderwijs leren

Met een babygym leert je baby ook verbanden leggen. Denk aan dat iets begint te knisperen als hij iets aanraakt of dat er een muziekje of een geluid afspeelt als hij ergens op drukt.

5. Op de buik liggen stimuleren

Met een babygym kun je je baby stimuleren om langer op zijn buik te liggen. Je zult zien dat je baby dan gaat grijpen naar de hangspeeltjes, waardoor hij zijn hoofd-, nek-, rug- en schouderspieren traint.

6. Met muziek voor een kalmerend effect

Babygyms heb je met en zonder muziekdoosje. Het voordeel van een muziekdoosje is dat het vaak een kalmerend effect heeft op baby’s.

En dit zijn de voordelen voor jou:

  • Je kunt ‘m makkelijk meenemen, zodat je kind ook bij opa en oma met de babygym kan spelen.
  • De speelmat kan in de wasmachine.

Fisher-Price Vlinderdromen Gym getest

Annemarije is moeder van Sam en Abel en heeft de Vlinderdromen Gym van Fisher-Price getest. Vindt ze dit leuk speelgoed voor haar zoon van vijf maanden? Bekijk snel deze video.

Redactioneel – offer – Buitenspelen is leuk!

HEMA

Buitenspelen is leuk!

Helemaal met het buitenspeelgoed van HEMA
Shop