6x waarom luisterboekjes een must zijn voor elk kind

Er gaat natuurlijk niets boven een echt boek, maar laten we eerlijk zijn: luisterboekjes zijn een uitkomst als je kinderen hebt. Tijdens een dagje uit of gewoon thuis: makkelijk én hartstikke leuk. Mocht je nog niet overtuigd zijn, hier komen de pluspunten!

Ouders van Nu samen met McDonald's
 1. Ideaal bij wagenziekte

  Sommige kinderen worden in de auto wagenziek met een doe- of leesboek op schoot, of als ze kleuren of naar een scherm kijken. Een luisterboekje is dan ideaal. Zorg voor een koptelefoon met Bluetooth en speel het luisterboek af vanaf je eigen mobiel of een tablet. Dit is meteen dé truc om de schermtijd te beperken.

 2. Niet wéér hetzelfde boek

  Zit je peuter in de fase waarin hij steeds weer wilt dat je zijn favoriete boek voorleest? Het is een beetje vals spelen, maar met een luisterboek kom je er eenvoudig onderuit. Meerdere keren hetzelfde boekje voorlezen is overigens misschien niet zo leuk voor jou, maar wel goed voor je kind. Het biedt houvast en herkenning.

 3. Ontspannen

  Op de bank met een luisterboek is niet alleen leerzaam voor je kind, maar het zorgt ook voor een moment van rust en aandacht. Juist doordat jullie allebei alleen maar hoeven te luisteren.

 4. Lange autorit

  Een luisterboek is perfect als entertainment voor een (lange) autorit. Het neemt geen ruimte in, je kunt hem niet vergeten én je kind heeft er ook nog plezier van als je eenmaal op de bestemming bent. Goed om te weten: in de McDonald’s app vind je twee luisterboeken die je kind op de achterbank kan beluisteren. En houden jullie onderweg een pitstop bij McDonald’s? Daar kan je kind bij z’n Happy Meal nu kiezen voor een leesboekje als cadeau. In totaal worden er twaalf boekjes uitgebracht.

 5. Tikkeltje nostalgie

  Luisterde jij vroeger achterin de auto graag naar sprookjes op een cassettebandje? Eigenlijk is een luisterboek niets anders. Trip down memory lane kortom.

 6. Net iets spannender

  De geluiden die er aan een verhaal zijn toegevoegd, maken de verhalen voor je kind net even spannender bij een luisterboek. Zo komt een spannend verhaal nog meer tot leven.