Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

7 anti-verveeltips voor een regenachtige herfstdag

De kinderen kijken er al weken naar uit: herfst! Lekker spelen in de bladeren, stampen in de plassen, paddenstoelen zoeken en eekhoorntjes spotten.  En tja, druilerige dagen horen er ook bij.  Met deze anti-verveeltips kom je de herfst goed door.

Ouders van Nu samen met Bruna

Bladerenkunstwerk

Dit is een 2-in-1 anti-verveeltip. Bladeren verzamelen is natuurlijk een leuke bezigheid voor in het bos en eenmaal thuis kun je met die bladeren urenlang knutselen. Plak ze op een mooi beschilderde doos, maak een bladerenketting of versier een tekening met alle gevonden herfstschatten.

Speel restaurantje

Regent het een dag? Blijf dan lekker binnen. Reserveer een tafel in restaurant ‘A casa nostra’ (bij ons thuis). Dek de tafel mooi, maak naambordjes, vouw zwanen van servetten en bak daarna samen een taart als toetje. Ook gegarandeerd een succes: binnen picknicken. Meubels aan de kant, kleed op de grond, lekkere hapjes erbij en de kinderen zijn uren zoet.

Puzzelen, tekenen en lezen

Doeboeken zijn ideaal tegen verveling en multi-inzetbaar: tijdens een lange autorit naar opa en oma, voor in een lunchtentje of binnen als het regent. Doeboeken zijn niet alleen leuk, ze stimuleren ook het denkvermogen van je kind en houden zijn aandacht langer vast dan een standaard boek. Bruna heeft meer dan 70 verschillende doeboeken in huis, dus er valt genoeg te puzzelen, kleuren en lezen. Van vlogger Djamila tot Donald Duck, van Willie Wortel tot De Waanzinnige Boomhut, en van Bobo tot Woezel en Pip. Win-win: terwijl je kind zich vermaakt met zijn eigen doeboek, heb jij alle tijd om door bijvoorbeeld  Kek Mama, Libelle en Story te bladeren.

Homemade chocolademelk

Een herfst zonder chocolademelk is natuurlijk geen herfst. Laat kinderen daarom hun eigen choco maken. Dat is niet alleen lekker, zo zijn ze ook meteen weer een poos zoet. Letterlijk en figuurlijk. Breek 200 gram pure chocolade en smelt het met een scheutje volle melk in een pan, samen met 50 gram suiker, twee zakjes vanillesuiker en een snuf kaneel. Als het een glad papje is voeg je de rest van 1 liter melk toe. Blijf roeren tot het warm is en serveer met een dot slagroom. Liever een iets gezondere optie? Samen smoothies maken is net zo leuk! Al je favoriete fruit met wat yoghurt, melk of water in de blender, et voilà! Een glas vol vitamines.

Ouderwets potje kaarten

Weet je het echt even niet meer? Tover dan een pakje kaarten tevoorschijn.  Met deze redder in nood kan je kind alle kanten op. Goochelen, een kaartenhuis bouwen, memory spelen of gewoon een potje pesten met de hele familie.

Waterpret

Is je kind uitgekeken op het binnen zitten, de spelletjes en de kleurpotloden? Ga dan lekker naar het zwembad. Dan kan hij ook z’n energie weer even kwijt. Gegarandeerd urenlang speelplezier.

Beukennootjes en kastanjes zoeken

Heb je in en rondom het huis alles al geprobeerd en laat het weer het enigszins toe? Opper dan een leuk dagje uit. Nu eens niet naar de nattige speeltuin, maar naar het bos. Hier kunnen kinderen zelf beukennootjes of tamme kastanjes rapen. Beukennootjes kun je rauw eten, maar je kunt ze thuis ook even roosteren in de pan. Bij grote hoeveelheden kunnen ze giftig zijn, dus niet teveel van dooreten. Kastanjes zijn lekker als ze gepoft zijn. Alleen de tamme variant is te eten en te herkennen aan het egel-achtige schilletje, vol met dunne stekels.

 

Redactioneel – Offer – Leuke slaaptrainers voor peuters

Leuke slaaptrainers voor peuters

Handig hulpmiddel bij het slapen
Bekijk ze hier