Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

7 leuke buitenspelletjes

Zodra het kan, is met de kinderen naar buiten gaan een van de leukste dingen om te doen. Bovendien is buitenspelen gezond en stimuleert het creativiteit. Wat zijn leuke spelletjes om te doen?

Ouders van Nu samen met Bepanthen

1. Blikgooien

Om dit spel te kunnen spelen, moet je even een weekje aan de blikgroenten, maar dan heb je wel een goede basis voor dit spel! Stapel zes blikken in een driehoek op elkaar en laat je kind met stoffen ballen of tennisballen de toren omgooien. Lukt het jullie alle blikken in een keer om te gooien? Ook leuk om te doen op een kinderfeestje!

2. Hindernisbaan

Maak voor je energieke peuter, kleuter of schoolkind een hindernisbaan in de tuin. Het parcours kan bestaan uit verschillende activiteiten, denk bijvoorbeeld aan: zaklopen, kruipen door lege kartonnen dozen, een bal in een emmer gooien en noem maar op. En als je zelf ook meedoet, wordt het natuurlijk alleen maar leuker!

3. Kunstwerk met water

Met mooi weer superleuk om samen met een paar kinderen te doen: een kunstwerk maken met water. Hoe? Laat de kinderen tegen de muur staan, spuit ze nat met een tuinslang en laat iedereen zich daarna omdraaien voor het resultaat…

4. Zandkastelen bouwen

Zandkastelen bouwen hoef je niet per se op het strand te doen. Ook thuis kun je mooie bouwwerken maken als je een zandbak of -tafel hebt. Zijn er meerdere kinderen? Beloon het mooiste kunstwerk met een klein cadeautje.

5. Verstoppertje

‘Ik tel tot tien, wie niet weg is wordt gezien. Ik kom!’ Verstoppertje is natuurlijk het leukst om gewoon buiten te doen, omdat er dan talloze leuke verstopplekken zijn.

6. Stoepkrijten

Met stoepkrijt zijn de meeste kinderen wel even zoet. Wat je ook kunt doen, is zelf een tekening maken en je kind laten raden wat je maakt. Zijn er meerdere kinderen, dan kunnen ze dit spelletje samen spelen. Ook leuk: laat je kind op de tegels liggen en maak een leuke omtrek van hem.

7. Bellen blazen

Altijd een groot succes: bellen blazen. De speelgoedwinkel verkoopt een megabellenblaas. Geen zin om naar de winkel te gaan? Om het zelf te maken heb je één deel afwasmiddel nodig op acht delen warm water. Voeg aan het mengsel vier theelepels glycerine toe.

Bepanthen Beschermende Zalf

Door het vele buitenspelen in het voorjaar en de zomer kunnen droge en ruwe huidplekjes ontstaan. Vooral omdat kinderen dan vaak korte broeken en T-shirts dragen in plaats van kleding met lange mouwen. Om de schrale, droge en ruwe huid te verzorgen kun je er Bepanthen Beschermende Zalf op smeren.

Wat doet deze zalf?

De zalf laat een dun vetlaagje achter op de huid en beschermt zo de huid tegen invloeden van buitenaf. Een bijzondere eigenschap van Bepanthen Zalf is dat het de huid niet afsluit, maar laat ademen. Verder bevat Bepanthen Beschermende Zalf dexpanthenol (5%), wat het huidherstel ondersteunt. Extra fijn: Bepanthen Beschermende Zalf bevat geen parfum, kleurstoffen en conserveermiddelen.

KOAG/KAG – nr: 80-0517-0710