Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

7x leuke dingen om te doen in de winter

Het is zo verleidelijk: lekker warm bij de kachel zitten. Maar juist in de winter kun je genoeg leuks buiten doen. Bovendien is buiten zijn gezond en stimuleert het de ontwikkeling en creativiteit. Van broodjes bakken boven de vuurkorf tot sokschaatsen op je eigen Olympische Spelen.

Ouders van Nu samen met Bepanthen

Broodjes bakken bij de vuurkorf

Wat de barbecue in de zomer is, is de vuurkorf op een koude winteravond. Kleed iedereen warm aan en ga met z’n allen rond het vuur zitten. Extra leuk is het om van tevoren brooddeeg te maken. Zoek daarna een paar goede stokken en doe wat deeg aan de stok. En terwijl je kind zijn eigen broodje bakt, lees jij een mooi boek voor.     

Olympische Spelen

Komende winter geen Olympische Winterspelen. Maar wat let je om je eigen Spelen te organiseren. Ook leuk voor een verjaardagsfeestje! Indoor en outdoor onderdelen kunnen zijn: sokschaatsen op een gladde vloer, schansspringen door vanaf een verhoging op een (gym)mat te springen en slalommen door een parcours in de tuin. Ook nog goed voor de coördinatie.

Naar het bos

Het bos is in de herfst natuurlijk dé hotspot waar je moet zijn. Maar ook als de bladeren van de bomen zijn gevallen, is een wandeling door de frisse winterkou een goed idee. Ontdek welke dieren geen winterslaap houden, speel old school tikkertje om het warm te krijgen en duik het bosrestaurant in voor warme chocolademelk. Muts op, sjaal om en gaan.

Schaatsen uit het vet

Hoewel de kans natuurlijk heel klein is, hopen we ook dit jaar op flinke vorst zodat we op het slootje achter of op de plas kunnen schaatsen op natuurijs. En als dat niet zo is, is er altijd wel ergens in het land een kunstijsbaantje te vinden. In de meeste gevallen met een koek-en-zopie.

Bescherm je huid extra in de winter

Om de huid van je kind in de winter te beschermen, kun je Bepanthen Beschermende Zalf gebruiken. Deze zalf kun je op droge en ruwe wangen, lippen, knokkels en kloofjes smeren. Verzorgt de huid intensief en laat een dun vetlaagje achter op de huid. Beschermt zo tegen invloeden van buitenaf. Het bijzondere van Bepanthen Beschermende Zalf is dat het vetlaagje de huid niet volledig afsluit. Verder bevat Bepanthen Beschermende Zalf dexpanthenol (5%), dat het huidherstel ondersteunt. Extra fijn: Bepanthen Beschermende Zalf bevat geen parfum, kleurstoffen, parabenen en conserveermiddelen.

tip

Met de Snerttram

Vanaf 27 oktober rijdt hij weer door Rotterdam: de Snerttram. Deze antieke museumtram uit 1964 is precies zoals je wilt dat hij is: met gordijntjes, lichtjes en een kop warme erwtensoep. En terwijl jij geniet van oer-Hollandse kost, vertelt een gids je allerlei leuke weetjes over Rotjeknor. De tram rijdt tot eind maart. Bestel van tevoren kaarten.

Let it snow!

Een pak sneeuw: dat zou toch mooi zijn? Want er zijn dan genoeg spelletjes te bedenken waar je kind een middag mee zoet is. Van sleetje rijden tot sneeuwpoppen maken en van eieren verstoppen in de sneeuw tot sneeuwballen gooien en noem maar op.

'Goed tegen schrale plekken'

Bepanthen Beschermde Zalf is ook getest* door 119 ouders en beoordeeld met een 8,5. Bijna alle testers (96 procent) zijn tevreden over de zalf en zijn van plan om het product te kopen. Zo ook Marieke (45) en Claudio (33). ‘Goed tegen schrale plekken’ en ‘Super, zalf werkt snel, helend, smeert makkelijk en beschermt goed.’ 98 procent van de ouders raadt aan andere ouders aan om de zalf te gebruiken.  

*Onderzoek door hettestpanel.nl (mei 2018), onderdeel van Sanoma.

KAG – nr. 80-1118-1919