Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

7x goede redenen om nu al uit te kijken naar Sinterklaas

Nu de pepernoten in de winkel liggen, is het wachten op dé vraag: ‘Mama, papa, wanneer komt Sinterklaas?’ Jouw hoofd staat hier waarschijnlijk nog lang niet naar, maar toegegeven: het is misschien de drukste, maar ook veruit de gezelligste periode van het jaar. Zeker voor je kind. Dit is waarom!

 

Ouders van Nu samen met Sint on Ice
 1. Bij de kachel

  Ook al wil je er nu misschien nog niet aan denken: als de dagen korter worden is het toch heerlijk binnen? En de weken voorafgaand aan Sinterklaas is het sowieso beregezellig thuis. Bovendien heb je met de komst van Sinterklaas meteen een leuke invulling van alle regenachtige dagen: samen met je kind het huis Sint-proof maken met leuke slingers, het maken van een verlanglijst en een noem maar op. Zo ben je binnen no time weer een paar (woensdag)middagen verder.

 2. Hét Sinterklaasjournaal

  Vorig jaar was je kind misschien nog net te jong om hét journaal der journalen te volgen, maar dit jaar zitten jullie hoe dan ook samen voor de tv. Want om mee te kunnen praten op het schoolplein of de opvang moeten je kind en jij natuurlijk wel goed op de hoogte zijn van wat er zich afspeelt op Pakjesboot 12.

 3. Sint on Ice

  Rondom Sinterklaas worden er elk jaar geweldige evenementen georganiseerd. Eentje die je echt niet mag missen: Sint on Ice op 22, 23 of 24 november op het festivalterrein van Autotron in ‘s-Hertogenbosch! Dit is dé schaatsshow van het jaar voor de hele familie. Je ziet spectaculaire schaatsacts van Pieten, zingt samen de gezelligste sinterklaasliedjes en dat allemaal in nostalgie sferen. Natuurlijk ontbreken de pepernoten, cadeautjes, taaitaai en speculaas niet. Klinkt als een ‘daar-gaan-we-zeker-naar-toe’, toch? Deze te gekke show wordt gepresenteerd door Jim Bakkum en Bettina Holwerda.

 4. Sinterklaas kalkoentje

  Van ‘Hoe waaien de wimpers al heen en al weer’ tot ‘Pindaklaas’, ‘Sinterklaas kalkoentje’ en ‘Bibbertje Blok’. In de tijd rondom Sinterklaas lig je ongetwijfeld regelmatig in een deuk om alle grappige kinderversprekingen waarop je je kind betrapt.

 5. Mooie surprises

  Is je kind wat ouder, dan hoort het maken van een surprise er zeker bij. Best een gedoe. Maar heb je eenmaal (samen) wat in elkaar geknutseld, dan voel je je toch een soort van trots. Heb je toch maar weer mooi gefixt tussen de bedrijven door. Heb je lootjes getrokken met de familie, dan is het natuurlijk wel duimen dat die ene ‘creabea’ in de familie voor jou een surprise moet maken.

 6. Cadeautjes en blije kinderen

  Cadeautjes, jij hoeft ze niet per se. Maar je kind daarentegen… Weken van tevoren worden de speelgoedfolders doorgespit. Favoriete items worden omcirkeld, uitgeknipt en opgeplakt op de wensenlijst. Dat blije koppie als je kind krijgt wat hij graag wilt… #daardoejehettochvoor

 7. Quality time

  Hoewel het bij kinderen vooral draait om het zo snel mogelijk uitpakken van zo veel mogelijk cadeaus, geniet jij – hoe cliché ook – vooral van het samenzijn. Misschien komt op Pakjesavond de hele familie wel bij elkaar. Pepernoten en taaitaai op tafel, Sinterklaas die samen met z’n Pieten de cadeautjes voor de deur zet of zelf brengt. Wat een gezelligheid, die sinterklaasperiode! En eerlijk is eerlijk, dat is al die decemberstress meer dan waard. Punt.