Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

7x handige tips voor een nachtje weg mét baby

Een weekendje naar je (schoon)ouders of een nachtje blijven slapen bij vrienden: hartstikke gezellig! Neem je je baby mee dan is het slim om zo’n logeerpartij extra goed voor te bereiden. Zo voorkom je stress en wordt het een leuk uitje voor iedereen. Veel plezier!

oúders van nu samen met blokker

1. Inpakken en wegwezen

Als je de hort op gaat met je baby, is een luiertas ideaal. En dat geldt ook voor een nachtje weg. Heb je er nog geen? Schaf er vooral eentje aan met veel vakken. Zo zie in een oogopslag of je voldoende luiers, billendoekjes, rompertjes en andere onmisbare items bij je hebt en begint de logeerpartij relaxed.

Tip! Zo kies je de ideale luiertas

2. In het ritme

Lekker uitslapen en eten wanneer je zin hebt. Je vaste dagritme loslaten geeft een instant vakantiegevoel. Toch is het slim om voor je baby zoveel mogelijk zijn gewone ritme aan te houden. Dus laat hem op dezelfde tijd opstaan, eten en slapen als thuis.

3. Naar bed

Ze bestaan echt: opa’s en oma’s die meteen een babykamer inrichten als het eerste kleinkind geboren wordt. Maar voor alle logeerpartijen op andere plekken is het slim zelf een bedje voor je baby mee te nemen. Met een campingbedje zit je natuurlijk goed, maar wist je dat er ook slaaptentjes bestaan speciaal voor baby’s?

4. Babyfoon

Ook al heb je makkelijker slaper aan je kind, in een nieuwe omgeving is het altijd even wennen. Een babyfoon meenemen is dus geen overbodige luxe. Zo hoef je niet bang te zijn dat je de baby niet hoort als hij wakker wordt. En eerlijk is eerlijk, je geniet net wat meer van je wijntje als je weet dat je baby rustig ligt te slapen.

5. In bad

Zeker als in bad gaan bij het bedritueel van je kind hoort, is het fijn voor hem om dit tijdens het logeerpartijtje ook te doen. Neem daarom een fijne shampoo, wasgel, bodylotion én zachte badcape mee, zodat hij ook op het logeeradres compleet vertroeteld in slaap kan vallen. O ja, vergeet niet om badspeelgoed in te pakken voor extra waterpret.

Lees ook: Dit is waarom je je kind beter niet elke dag in bad kunt doen

6. Veiligheid voor alles

Logeren jullie op een plek die niet bepaald babyproof is? Hou hier dan rekening mee, zeker als je kind al kruipt. Plak stopcontacten af met duct tape (niet vergeten in te pakken dus), zorg dat je kind de trap niet stiekem op- of afkan en voorkom dat hij iets te enthousiast de kat van het gastgezin wil knuffelen.

Lees ook: Vakantie met je baby, waar let je op?

7. Net als thuis

Voor je baby is het fijn om vertrouwde dingen om zich heen te hebben tijdens het logeren. Z’n eigen slaapzak bijvoorbeeld en z’n favoriete knuffel. Slim: schaf een extra knuffel aan om bij opa en oma achter te laten. Dan is er geen paniek als je hem een keer vergeet.

Zwanger? Of net bevallen?

Vraag dan online gratis de Ouders van Nu Zwanger- en Babybox aan. In de box vind je tijdschriften, fijne producten en kortingen van merken als Pampers, Difrax, Elmex, C&A, Center Parcs en twee cadeautjes van Blokker. Je haalt je box op in een van de filialen van Blokker.

Video: Unboxing de Ouders van Nu Zwanger- en Babybox | Ouders van Nu