Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

7x interessante weetjes over kolven

Kolven is niet bepaald een sexy onderwerp om over te praten, maar toch valt er heel veel over te vertellen. Niet alleen qua technische specs, maar ook over kolfruimtes, hoe vaak vrouwen gemiddeld kolven en dat er zelfs borstkolven zijn die je gewoon in je beha kunt stoppen.

 

Ouders van Nu samen met Philips

1. Kolven = persoonlijk

Kolven is iets heel persoonlijks. Wat voor de ene moeder heel goed werkt, levert bij een andere moeder geen druppel op. Laat je daarom goed voorlichten en wacht pas met het kopen van een borstkolf totdat je baby er is. Dan weet je pas waarom en wanneer je gaat kolven en welk kolfapparaat daar het beste bij past.

2. Toilet of opslaghok

67% van de vrouwen die kolft, doet dat in een ruimte die niet voldoet aan de wettelijke eisen, omdat zo’n ruimte niet aanwezig is. Zo blijkt uit onderzoek van Ouders van Nu. Vaak kolven vrouwen in een leegstaand kantoor, een serverkast, het kopieerhok, een opslagkast of op het (invaliden)toilet.

3. Meer melk uit rechterborst

Volgens het Health Foundations Birth Center produceert 75% van de moeders meer melk met de rechterborst, dan met de linker. Herkenbaar? Of ben jij een uitzondering en is het bij jou juist links?

4. Veranderende moedermelk

Moedermelk past zich continu aan aan de behoefte van je baby. Zo neemt het vetgehalte aan het einde van een drinkbeurt toe en is moedermelk in de ochtend vetter dan ’s avonds. Let hier maar eens op als je moedermelk afkolft. 

5. Draadloos kolfapparaat

Een borstkolf zonder draden, snoeren, flesjes en zakjes, bestaat dat? Jazeker! In de Verenigde Staten is een borstkolf op de markt gebracht die je zo in je beha stopt. Hiervoor moet je wel flink in de buidel tasten, want goedkoop is hij niet.

6. Drie keer per dag

De meeste vrouwen vinden het prettig om op hun werk drie keer per dag te kolven, maar dat is zeker geen stelregel. Hoe vaak je op een dag kolft, is afhankelijk van verschillende dingen. De reden waarom je kolft, wat voor opslagcapaciteit je borsten hebben en jouw toeschietreflex. Ook is het afhankelijk van hoe vaak je baby (nog) bij je drinkt. En hoelang de periode is waarin je je baby niet de borst kan of wil geven. Je kolft namelijk net zo vaak als dat je kind bij je zou drinken wanneer jullie samen zijn.

7. Meerdere gaatjes

Als je je baby aan de borst legt, heb je het misschien helemaal niet door. Maar wist je  dat moedermelk niet uit één opening in je tepel komt, maar uit meerdere gaatjes? Als je moedermelk afkolft, kun je goed zien dat het eruit komt als een soort sproeier. Het aantal gaatjes verschilt overigens per persoon.

Ouders van Nu Voordeelpas

Wil jij besparen op baby- en kinderspullen, kleding, speelgoed en meer?

Dat kan met de Ouders van Nu Voordeelpas!
Shop met korting