Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

7x zó leuk en leerzaam is een bezoek aan de boerderij voor je kind

Rollebollen in het hooi, knuffelen met geiten of zelf eieren rapen, op en rondom de boerderij is van alles te doen. Maar dat niet alleen: je kind steekt er ook nog wat van op, het is goed voor zijn ontwikkeling én hij is de hele dag in de frisse (boeren)lucht. Klompen aan en gaan!

Ouders van Nu samen met Ausnutria

1. Wat zegt de koe?

En wat zegt het schaap? Boerderijdieren zijn vaak de eerste dieren waarmee je kind in aanraking komt. Denk maar eens aan de vele prentenboeken met een koe, schaap of geit in de hoofdrol. Met een bezoek aan de boerderij maak je je dreumes of peuter dan ook helemaal blij. Eindelijk kan hij alle dieren van dichtbij zien. Wedden dat je na een uitstapje naar de boerderij niets meer hoeft uit te leggen tijdens het voorlezen?

2. Kaas, boter en eieren

Op een boerderij valt vaak veel meer te doen dan koeien kijken. Denk aan een boerderijwinkel waar je allerlei boerderijproducten kunt kopen, zoals zelfgemaakte jam, kaas, boter en eieren. Op veel zogeheten bezoekboerderijen is vaak ook een speeltuintje aanwezig of kun je activiteiten doen, zoals bloemen plukken in de zomer.

3. Lekker buiten zijn

Op de boerderij ben je lekker bezig in de buitenlucht. En dat heeft allerlei voordelen voor de gezondheid en ontwikkeling. Door buiten te spelen leert je kind over de natuur en het stimuleert zijn motoriek. Ook is buitenspelen goed voor de creativiteit. Een paar losse takken kunnen al voor veel plezier zorgen.

4. Waar komt melk vandaan?

Een uitstapje naar de boerderij is ook heel educatief. Zo ontdekt je kind wat een boer op een dag allemaal doet, hoe koeien en kalfjes leven en waar melk vandaan komt. En als er een melkrobot is, kijkt je kind al helemaal zijn ogen uit. Vergeet ook niet alle voertuigen te bewonderen die op de boerderij aanwezig zijn. Ook alles wat wielen heeft, maakt vaak grote indruk op kinderen.

Wist je dat...

De biologische opvolgmelk* van Neolac wordt gemaakt van biologische melk? Bij Neolac komt deze melk van Nederlandse melkveehouderijen, waar de boeren zich elke dag met veel passie inzetten voor het welzijn van hun koeien, hun boerderij en het milieu. Zo lopen de koeien gemiddeld tweehonderd dagen per jaar buiten en krijgen ze biologisch geteeld voer van de eigen boerderij. De biologische weidemelk van Neolac wordt samengesteld met duurzame ingrediënten. Hierdoor bevat Neolac alle belangrijke voedingstoffen** die je baby nodig heeft voor zijn groei en ontwikkeling.

tip

5. Grote ontdekkingstocht

Tijdens een bezoek aan een boerderij ontdekt je kind niet alleen welke dieren er allemaal leven, maar komt hij ook in aanraking met allerlei nieuwe materialen, zoals modder, hooi en stro.

6. Rollen door de modder

Rollen door de modder gaat misschien nog net te ver, maar één ding is zeker: helemaal schoon blijf je niet op de boerderij. Laarzen aan dus! Vies worden heeft overigens een groot voordeel: de kwaliteit van het spel neemt toe. Uit onderzoek blijkt namelijk dat kinderen veel meer ontdekken en experimenteren als ze vies mogen worden. Ook leren ze zo beter omgaan met risico’s als vallen en uitglijden. Ze worden namelijk nieuwsgieriger en creatiever.

7. Met de kippen op stok

Krijgt je kind geen genoeg van het boerenleven? Blijf dan een nachtje slapen! Veel agrarische bedrijven hebben een camping op hun erf of verhuren compleet ingerichte tenten. Kan je kind nog langer rondzwerven op de boerderij en ’s ochtends wakker worden gemaakt door de haan.

Borstvoeding is altijd het beste voor je baby. Moedermelk bevat nou eenmaal precies de goede verhouding eiwitten, vetten en mineralen die je kind nodig heeft om te groeien en zijn immuunsysteem op te bouwen. Bovendien past de samenstelling van moedermelk zich voortdurend aan de behoeften van je baby, heeft het altijd de juiste temperatuur en geef je je kind zo unieke afweerstoffen mee.

** Net als andere opvolgmelken. 

Ouders van Nu Voordeelpas

Wil jij besparen op baby- en kinderspullen, kleding, speelgoed en meer?

Dat kan met de Ouders van Nu Voordeelpas!
Shop met korting