Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

7x de leukste activiteiten voor een staycation met je baby

Op vakantie gaan met je baby is natuurlijk hartstikke leuk, maar ook als je thuisblijft voor een staycation is er genoeg te doen. Met deze activiteiten vlakbij huis genieten jullie samen van die welverdiende vrije dagen.

Ouders van Nu samen met Babboe
 1. Waterpret

  Oké, het heeft even wat voorbereiding nodig, maar zwemmen met je baby is een van de leukste uitjes om te doen tijdens jullie thuisvakantie. Je baby voelt zich door het water heerlijk ontspannen en heeft de grootste lol met spetteren. Vergeet niet om een extra zwemluier en factor 50 mee te nemen, voor in het buitenzwembad.

 2. Strand of plas

  Natuurlijk kun je ook het water ingaan – al is het buitenwater waarschijnlijk wel iets te koud – maar vooral het zand of het gras maakt een uitje naar het strand of de plas zo leuk voor je baby. Je baby heeft alle ruimte om lekker te ontdekken. Hij speelt met zand, grijpt naar grassprietjes en kijkt z’n ogen uit. Grote parasol mee en genieten maar.

 3. Biebbezoek

  Met voorlezen kun je niet vroeg genoeg beginnen. Ook de allerkleinsten genieten al van jouw stem, de plaatjes en de rust en gezelligheid die bij het lezen komt kijken. Extra leuk: ga eens met je baby naar de bieb. Soms is er een voorleeskwartier voor kinderen, maar ook gewoon samen in de knusse babyhoek wegduiken is fijn. O, en ben je lid, dan mag je natuurlijk de allerleukste babyboeken mee naar huis nemen. Doen!

 4. Beestenboel

  Van kippen kijken tot geitjes aaien en misschien zelfs wel varkens voeren. Op de kinderboerderij is er altijd genoeg te beleven. Vergeet niet wat te snacken en drinken mee te nemen. Zo wordt dit beestenbezoek een volwaardig baby-uitje.

 5. Babybios

  Wist je dat ze bij sommige bioscopen een speciale babybios organiseren? Dan is er gedimd licht in de zaal, staat het geluid een stuk zachter en is er bijvoorbeeld gelegenheid om je kind te verschonen. Een huilbui of je kind voeden? Geen probleem. Tijdens de babybios zit je tussen gelijkgestemden. Verwacht niet dat je baby de hele film meekrijgt, maar zo’n bijzonder uitstapje is voor jullie allebei leuk om te doen.

 6. Picknickfeest

  Een staycation – zeker in de lente en de zomer – leent zich perfect voor een picknick. Dat kun je natuurlijk met je eigen gezin doen, maar het wordt nog gezelliger met vrienden of familie. Of wat dacht je bijvoorbeeld van de medemoeders van zwangerschapsyoga? Als iedereen wat lekkers meeneemt en er voldoende luiers en parasols zijn, zijn jullie zo een paar uur onder de pannen.

 7. Op de fiets

  Fijn voor je baby én jezelf: een fietsuitje. Cruise door de natuur of stap op de fiets en bezoek jullie favoriete terras. Ideaal daarbij is de (elektrische) bakfiets. Hier mag je baby – in een maxicosi – al vanaf drie maanden in, als zijn nekje sterk genoeg is. Ook voor alle overige uitjes is de bakfiets ideaal. Je baby zit veilig, je hebt alle ruimte om de luiertas en andere spullen mee te nemen, staat niet in de file en kunt overal gratis parkeren. Hebben jullie er al één?

Aan de bakfiets

Een bakfiets is een superfijn vervoermiddel voor het jonge gezin. Het geeft een hoop vrijheid, is hartstikke duurzaam en je brengt je kind al vanaf de eerste maanden veilig van A naar B. Dat is fijn tijdens een staycation, maar natuurlijk ook voor de ritjes naar de opvang, school, het park en de supermarkt. Tip: bestel je bakfiets op tijd. Dankzij de populariteit zit er vaak een langere levertijd op, waardoor je even moet wachten voordat je ‘m thuis hebt. Al tijdens de zwangerschap bestellen, is dus ook zeker geen overbodige luxe.

De bakfietsen van Babboe

Babboe maakt al vijftien jaar bakfietsen voor jonge gezinnen. Met alle accessoires – zoals stoeltjes voor baby’s, peuters en kleuters – is er altijd een oplossing om jouw gezin veilig te vervoeren. Dankzij de goede prijs-kwaliteitsverhouding weet je zeker dat je een betrouwbare bakfiets in huis haalt waar jullie jarenlang plezier van hebben.