Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

7x zo kom je relaxed de tropenjaren door

Welke jonge ouder kent ze niet: de tropenjaren. Je zit bijna geen minuut stil, hebt slaapgebrek, moet weer fit en fris op je werk verschijnen en o ja, je hebt de zorg over je kind 24/7. Hoe hou je al die ballen in de lucht? Geen nood, deze tips helpen je op weg.

Ouders van Nu samen met Albert Heijn

1. Tijd winnen (of kopen)

In de tropenjaren moet je het vooral zoeken in tijd winnen (of kopen). En dan is online je boodschappen doen én laten bezorgen wel echt een uitkomst. Eén: je hoeft niet met je kroost de supermarkt in. Twee: je hebt alles meteen in huis. Zeker als je bij ah.nl besteld. Daar vind je een groot assortiment voor je baby, dreumes en peuter: van het eigen merk tot bekende A-merken. Zo bestel je gemakkelijk alles voor jezelf en je baby tegelijk. Tip: je geniet nu een maand lang van gratis bezorging. Kies ook meteen een persoonlijk bezorgmoment, zodat iedere week op hetzelfde moment je boodschappen worden bezorgd. Ideaal toch?

2. Vroeg naar bed

Niet een gezellige tip, maar wel een waardevolle: ga vroeg naar bed. Goed voor je energieniveau en geduld de volgende dag. Plus: die extra uurtjes slaap zijn onmisbaar als je er ’s nachts nog een paar keer uit moet. En doe overdag – mocht je de kans krijgen – ook een dutje.

3. ‘Opruimen? Komt morgen wel’

Avji zit ook midden in de tropenjaren met twee dochters onder de vier jaar. Haar tip – of eigenlijk die van haar moeder – niet alleen maar bezig zijn met organiseren. ‘Gewoon de boel de boel laten. Vooral opruimen komt later wel. En dat doe ik nu ook. Hierdoor is het altijd een gezellige boel in huis. Keerzijde is wel dat Lola (3) en Lily (1) soms twee verschillende sokken dragen, haha.’

4. Schakel hulptroepen in

Nee, je hoeft het echt niet allemaal zelf te doen. Bied iemand hulp aan, maak er dankbaar gebruik van. En durf het ook gewoon te vragen als het even niet lukt. Ook in het winkelschap staan de hulptroepen voor je klaar als je een keer geen tijd hebt om zelf een maaltijd voor je baby te maken. Denk aan heerlijke maaltijd- en fruitpotjes. En voel je hier zeker niet schuldig over.

5. Geniet van het nu

Het mag nu dan even aanpoten en pittig zijn, bedenk dat de tropenjaren ook heel bijzonder zijn. Je kind is nog zo afhankelijk van jou. Hoe ouder hij wordt, hoe meer het loslaten begint. Nu heb je hem nog de hele dag dicht bij je en kun je als je wil de hele dag knuffelen. Héérlijk. Echt waar, het is zo cliché, maar de tijd vliegt voorbij.

6. Geef je eraan over

Stel zoveel mogelijk verwachtingen bij, dan heb je ook minder teleurstellingen. Kun je bijvoorbeeld op een dag geen kant op, omdat je baby een ‘regeldag’ heeft? Dan is het maar zo. Misschien lukt het morgen wel. En voel je ’s ochtends al dat je peuter niet op z’n best is? Accepteer dat het beter is om gewoon lekker thuis te blijven in plaats van de hort op te gaan. Voor je kind, maar ook voor jou wel zo fijn.

Fotografie: Kim Krijnen | Styliste: Paula Schouten | Locatie: Grace Location

Redactioneel – Offer – Eindelijk een goede nachtrust

Numsy

Eindelijk een goede nachtrust

White Noise producten
Bekijk hier