8 redenen waarom opa en oma de beste zijn

‘We gaan naar opa en oma.’ De meeste kinderen springen een gat in de lucht, als ze dat horen. Want als ze ergens fan van zijn, dan is het wel van opa en oma. Daar mogen ze vaak nét even iets meer. En er zijn nog veel meer redenen waarom jouw (schoon)ouders de allergrootste idolen van je kinderen zijn.

Ouders van Nu samen met Fleurop
 1. Ze passen vaak op

  Veel opa’s en oma’s passen op. Uit een onlangs uitgevoerd onderzoek onder 8900 ouders blijkt dat meer dan de helft (60 procent) van de grootouders een vaste oppasdag heeft. Hierdoor spelen grootouders dus ook steeds meer een belangrijke rol in de opvoeding.

 2. Ze hebben eindeloos geduld

  Meestal zitten grootouders ruim in hun tijd. Vooral als ze eenmaal met pensioen zijn. Ze hebben geen hectisch schema meer. Terwijl jij op je mama- of papadag ook wasjes draait, de bedden verschoont of de ramen zeemt, hebben grootouders uitgebreide aandacht voor hun kleinkinderen. Vier uur lang met de blokken bouwen? Ze doen het. Die huishoudelijke klusjes komen morgen wel.

 3. Ze doen leuke dingen

  Naar de speeltuin, op avontuur naar het bos of naar de kinderboerderij. Opa’s en oma’s gaan graag op avontuur met hun kleinkinderen. En dat wordt onthouden. Nu én later. ‘Wanneer gaan we weer opa?’

 4. Ze hebben altijd lekkers in huis

  Bij opa en oma mag vaak nét iets meer dan thuis. Een extra koekje eten of wél een snoepje op dinsdag. Oma verwent haar kleinkind(eren) graag. Zodra die bekende koektrommel tevoorschijn komt is het feest.

 5. Ze zijn een veilige haven

  Bij oma en opa is het niet alleen gezellig. Het is ook een vertrouwde plek voor kinderen. Vaak biedt opa of oma ook nog eens een luisterend oor. Voor het emotioneel welzijn van je kind is een begripvolle, geduldige opa of oma heel belangrijk. Zo blijkt uit onderzoek. Het zijn personen die ze kunnen vertrouwen en die er altijd voor ze zijn.

 6. Ze weten alles

  ‘Opa, hoe oud wordt een krokodil?’ Kinderen kunnen met hun vragen altijd bij opa en oma terecht, want die weten alles. Ook delen opa’s en oma’s vaak hun levenservaring en vertellen ze graag over vroeger. En daar steekt jouw kind zeker iets van op.

 7. Ze maken je kind gelukkig

  Uit een onderzoek van de Universiteit van Boston blijkt dat wanneer grootouders en kleinkinderen een hechte band hebben, de kans op depressieve gevoelens minder wordt. Opa’s en oma’s worden heel gelukkig van de tijd die ze met hun kleinkinderen doorbrengen. Maar ook andersom. Bovendien blijkt uit onderzoek dat kinderen die opgroeien met betrokken grootouders minder vaak emotionele uitbarstingen of gedragsproblemen hebben. Nog een pluspunt dus!

 8. Ze kunnen goed koken

  Of dat nou helemaal waar is… Maar vaak is het wel zo dat een kind zijn bord bij opa en oma vlotter leeg eet, dan thuis. Rara, hoe kan dat?

En dit is waarom de opa en oma van Jero een bloemetje verdienen

Ook de opa en oma van Jero en Evy verdienen een bloemetje. Ze staan altijd klaar voor het gezin. Nu, maar ook in moeilijke periodes. Bijvoorbeeld toen Evelyne met 19 weken haar te vroeggeboren tweeling verloor. En tijdens de zwangerschap van Evy. Vanwege uitdroging lag ze vaak in het ziekenhuis. Jero was in die periodes dagenlang bij opa en oma. Om ze te bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun, brengt Jero samen met moeder Evelyne een bloemetje van Fleurop bij opa en oma. Benieuwd hoe verrast ze zijn? Bekijk de video!