Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

8 tips om je baby goed te laten slapen

Slapen, slapen, slapen. Voor baby’s is dat niet alleen belangrijk voor hun ontwikkeling, maar ook om te groeien. Hoewel baby’s veel slapen, lukt dat de een beter dan de ander. Heeft jouw baby er soms wat moeite mee? Dan kunnen deze slaaptips helpen.

Ouders van Nu samen met Philips Avent
 1. Relax ritme

  Net als jij is het voor je baby fijn om een ritme te hebben. Probeer alles steeds in dezelfde volgorde te doen. Zorg voor rust een halfuur voor bedtijd en ga elke keer voor hetzelfde ritueel. Een schone luier, knuffelen en een liedje en slapen maar. Het ritueel wordt zo een signaal voor je baby dat het tijd is om in te dommelen.

 2. Vaste stek

  Je baby heeft er vanaf het begin baat bij om op een vaste plek te slapen. Leg hem niet te vaak op een andere plek, zoals de box of kinderwagen, zodat hij z’n ledikant of wieg echt gaat associeren met slapen. Daarmee help je hem om daar in slaap te vallen.

 3. Rustige ruimte

  Je baby slaapt het lekkerst in een rustige ruimte, of dat nu jouw slaapkamer of z’n eigen babykamer is. Leg geen speelgoed in het zicht en houd de kamer opgeruimd. Hoe meer de ruimte altijd hetzelfde is voor je baby, hoe rustiger hij ervan wordt.

 4. In het donker

  Je helpt je baby om zich klaar te maken voor het slapen, door het licht te dimmen tijdens het bedritueel. Zo begint het lichaam al melatonine aan te maken – wat helpt om in slaap te vallen – en leert hij z’n bedtijd herkennen. Laat hem vervolgens slapen in een donkere kamer of met een nachtlampje, net wat jouw baby het fijnst vindt.

 5. Kamertemperatuur

  Je pasgeboren baby leg je in een kamer van zo’n 20 graden. Vanaf een week of acht kan hij z’n lichaamstemperatuur beter reguleren en is 16 tot 18 graden de ideale slaaptemperatuur. Check in z’n nekje of hij het te warm of te koud heeft.

 6. Geroezemoes

  Van onverwachtse, harde geluiden schrikt je baby wakker. Dat is dus niet handig als je ‘m wilt laten slapen. Doe dus een beetje zachtjes als hij ligt, maar helemaal muisstil hoeft niet. Wat gestommel of de stem van jou of andere gezinsleden geeft hem juist een veilig gevoel.

 7. Lekker laten liggen

  Ligt je baby rustig rond te kijken of maakt hij brabbelgeluidjes? Laat ‘m dan lekker liggen, als het nog slaaptijd is. Bij zacht morren kan je kind ook weer in slaap vallen. Alleen als hij echt overstuur is en flink huilt neem je hem in je armen om te troosten.

 8. Goede babyfoon

  Om in te checken bij je baby, terwijl hij in bed ligt, is een goede babyfoon een uitkomst. Zo hoef je niet naar z’n bed om te kijken hoe het ermee gaat, met het risico dat hij dan juist wakker wordt. Extra fijn is een babyfoon met een camera, helemaal als je daarmee je baby gewoon op je telefoon kunt zien liggen. Lijkt je dat wat? Dan is de Philips Avent Connected Beeldbabyfoon misschien iets voor jullie.

Philips Avent Connected Beeldbabyfoon

Redactioneel – Offer – Eindelijk een goede nachtrust

Numsy

Eindelijk een goede nachtrust

White Noise producten
Bekijk hier