8x waarom een moederfiets ideaal is

Je kunt natuurlijk gewoon op je oude vertrouwde barrel blijven rijden, maar als je een kind hebt is een moederfiets echt een uitkomst. Op zo’n mamafiets kun je makkelijk één of zelfs twee fietsstoeltjes monteren en toch soepel op- en afstappen en veilig en comfortabel fietsen. En er zijn nog meer redenen waarom een moederfiets ideaal is.

Ouders van Nu samen met Fietsenwinkel.nl
 1. Breed stuur

  Wil je je kind in een fietszitje voorop de fiets meenemen, dan is het wel zo handig als het stuur breed genoeg is. En laat dat bij de meeste mamafietsen nou het geval zijn. Zo zit het stoeltje niet in de weg bij het sturen. Wel zo prettig én veilig tijdens het fietsen.

 2. Ruimer frame

  Probeer maar eens op- en af te stappen met een kinderzitje voorop: dat is nog best een uitdaging. Nou ja, bij een gewone fiets dan. Een moederfiets heeft extra ruimte tussen het zadel en het stuur waardoor je je niet in allerlei bochten hoeft te wringen. Handig! Zéker als je misschien ooit nog eens met een kind én een zwangere buik gaat fietsen.

 3. Voorrek

  Zit je kind voorop de fiets, dan kun je beter geen tassen aan je stuur hangen. Een moederfiets met een voorrek voorop is dan erg handig. Dit rek is zo gemaakt, dat het de voetsteunen van het fietsstoeltje niet in de weg zit.

 4. Stevige bagagedrager

  Wil je met twee kinderen fietsen of je kind in een fietsstoeltje achterop meenemen, dan is een stevige bagagedrager een must. De meeste moederfietsen hebben bovendien een langere bagagedrager dan gewone fietsen, wat het monteren van een fietsstoeltje achterop makkelijker maakt.

 5. Goede standaard

  Je wilt sowieso niet dat je fiets valt, maar al helemaal niet als je kind er nog op zit. De meeste moederfietsen hebben dan ook een dubbelpoots-standaard. Zo staat je fiets stevig en kun je hem rustig op slot zetten of je tassen pakken voordat je je kind eraf tilt.

 6. Stuurblokkering

  Een stevige standaard alleen is niet voldoende. Je fiets staat pas écht stevig als je het stuur kunt vergrendelen. Niet voor niets hebben bijna alle moederfietsen stuurvergrendeling.

 7. Brede banden

  Eén of zelfs twee kinderen, fietsstoeltje(s) en bagage: je moet als moeder flink wat extra kilo’s meenemen op de fiets. Dankzij de extra brede banden, merk je daar op een moederfiets gelukkig niets van tijdens het fietsen.

 8. Versnellingen

  Om het je helemaal makkelijk te maken zijn veel moederfietsen voorzien van versnellingen. Of het er nou drie of zeven zijn, dat maakt niet zoveel uit. Het zorgt er in elk geval voor dat samen met je kind in no-time waar je zijn moet. Ook met wind tegen.