Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

9 leuke dingen om te doen tijdens je zwangerschapsverlof

Kijk je er sinds de positieve uitslag van de zwangerschapstest al naar uit? Of denk je: wat moet ik met al die tijd? Hoe dan ook: er zijn genoeg leuke dingen om te doen tijdens je zwangerschapsverlof.

 

Ouders van Nu samen met MAM
 1. Relax to the max

  Laten we vooropstellen: zwangerschapsverlof is er natuurlijk niet voor niets. Het is dan tijd dat je het wat rustiger aan doet, zodat je je kunt voorbereiden op de bevalling en de periode daarna. Want zodra je baby er is, is het flink omschakelen. En ook als je al een kind rond hebt lopen, is het fijn om vier weken (of misschien zelfs al wat eerder) voor de uitgerekende datum rust te nemen. Gaat je oudste naar de crèche of een gastouder? Laat dat vooral doorgaan, zodat je nog even tijd voor jezelf hebt en bijvoorbeeld ongestoord op de bank kunt liggen.

 2. Praktische zaken

  Geboortekaartje uitzoeken. Check! Maar heb je alle adressen al verzameld? Echt een klusje om te doen tijdens je verlof. Pak deze babyuitzetlijst er eens bij. Heb je écht alles? Van flessen tot spenen, een borstkolf, autostoel of items voor de babykamer. Natuurlijk staan er ook dingen op de lijst die je prima iets later kunt aanschaffen, zoals een wipstoeltje.

  MAM – Elements

 3. Poetswoede

  Alleen die geur van allesreiniger al. Tijdens de laatste weken van je zwangerschap kan het zomaar zijn dat schoonmaken je hobby wordt. Niet alleen omdat je je huis spik en span wilt hebben voor de kraamtijd, maar ook om de tijd te doden. Tip: begin niet meteen op dag één van je verlof met poetsen, maar doe iedere dag een klein schoonmaakklusje. Zo belast je je lichaam het minst én doe je voor je gevoel iedere dag iets nuttigs.

 4. Zwangerschapsmassage

  Naast het doen van al die praktische ‘regeldingen’ is zwangerschapsverlof natuurlijk ook dé tijd om lekker te doen waar jij zin in hebt. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke zwangerschapsmassage. Het helpt je te ontspannen: je spieren worden soepeler, je ademhaling wordt dieper en je hoofd komt helemaal tot rust. En je zult zien dat je beter slaapt na zo’n massage.

 5. Koffietjes drinken

  Je verlof is ook dé perfecte tijd om een koffiedates of lunchafspraken met vriendinnen in te plannen. Je hebt nu immers zeeën van tijd om af te spreken. Van maandag tot en met zondag! Wanneer ben je nou zo flexibel qua tijd? Grijp die kans, want zodra je baby er is, duurt het misschien weer een tijdje voordat je elkaar ziet. Lukt het je niet om de deur uit te gaan, laat iedereen dan lekker bij jou langskomen.

 6. Series kijken

  Het kan zijn dat je niet meer zo mobiel bent de laatste weken voor de bevalling. Misschien moet je zelfs al eerder stoppen met werken, omdat je bijvoorbeeld last hebt van je bekken. Als je nog geen abonnement hebt op Netflix, Videoland of HBO, is je zwangerschapsverlof een goed excuus om dit alsnog te regelen. Een serie kijken is namelijk ideaal om de periode van wachten en vervelen te doorbreken. Een paar aanraders: Once Upon a Time, Nieuwe Buren, Friends en Orange is the New Black.

 7. Fotoalbums maken

  Een klusje dat altijd blijft liggen en waar je normaal gesproken geen tijd voor hebt (of maakt): fotoalbums samenstellen. Een heerlijk klusje dus om juist tijdens je verlof op te pakken. En hoe leuk is het om het fotoalbum van je eerste kind er straks bij te pakken en te kijken of je tweede op hem lijkt? Of herinneringen op te halen aan jullie backpack vakantie door Azië? Want de kans is groot dat zo’n vakantie er voorlopig niet in zit.

 8. Sporten

  Mocht het nog lukken, dan is het heerlijk én goed om tijdens je verlof wat (extra) te bewegen. Het is niet alleen een goede afleiding, een goede conditie en gezondheid is ook belangrijk voor het verdere verloop van je zwangerschap en de bevalling. Sporten zoals zwemmen en yoga kun je prima doen tot het einde van je zwangerschap. Sporten tijdens de zwangerschap.

 9. Aan de knutsel

  De laatste weken voor de bevalling scharrel je misschien het liefst rond het huis. Want je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je vliezen midden in een winkelstraat breken. Gelukkig hoef je je thuis niet te vervelen. Knutsel bijvoorbeeld iets leuks voor op de babykamer of ga een persoonlijke uitdaging aan en haak een knuffel voor je baby.