9x besparen op babykleding en meer

Hoe je het ook went of keert: kinderen kosten geld. Maar gelukkig zijn er genoeg slimme tips om te besparen, zoals online de beste deals scoren, zodat je maandelijks geld overhoudt om te sparen of natuurlijk om samen leuke dingen te doen.

Ouders van Nu samen met Amazon

1. Wipstoel lenen, waarom niet?

Veel spullen heb je maar kort nodig, denk bijvoorbeeld aan een wipstoeltje. Misschien heeft een vriendin er nog een op zolder staan. Ook een bad inclusief badstandaard is echt zo’n item dat je prima kunt lenen.

2. Luiers op voorraad

Raad eens hoeveel luiers er het eerste levensjaar doorheen gaan? Zo’n 2500! Door online de beste deals in de gaten te houden en weer de stickers ‘nee, geen folders’ van de brievenbus te halen, kun je flink wat euro’s besparen. En sla bij een goede aanbieding meteen een flink aantal verpakkingen in. Heb je te veel luiers ingeslagen en past je baby de maat niet meer? Ongeopende verpakkingen kun je altijd in de winkel ruilen voor een grotere maat van hetzelfde merk.

3. Tweedehands babyuitzet

Een baby groeit en ontwikkelt zich de eerste maanden zo snel, dat je veel spullen maar kort nodig hebt. Kijk daarom eens om je heen voor tweedehands items. Er zijn veel babyproducten te krijgen die nog in goede – soms zelfs nog ongebruikte – staat zijn.

4. Kleding voor een prikkie

Vast herkenbaar: ongedragen babypakjes. Niet gek, want vooral de eerste maanden groeien de meeste baby’s in een mum van tijd uit hun kleding. Soms slaan ze zelfs een maat over. Babykleding kun je dus prima tweedehands kopen, want vaak is het maar een paar keer gedragen.

5. Amazon Prime Day: een dag met extreem goede deals

Je hebt vast wel eens van Amazon gehoord. Bij deze webshop kun je miljoenen producten kopen, waaronder ook heel veel producten voor baby’s en kinderen. Een datum om nu alvast in je agenda te zetten is 16 juli. Dan is ook voor het eerst Amazon Prime Day in Nederland en kun je 36 uur lang profiteren van extreem goede deals. Inslaan dus die babyzet of die nieuwe autostoel.

6. Koop een maat groter

Sommige kledingstukken zijn best duur, denk aan schoenen en een winterjas. Tijdens de sale kom je vaak nog leuke items tegen. Omdat het seizoen dan vaak al bijna voorbij is, en je kind het dus niet lang meer kan dragen, kun je ook gewoon een maat groter kopen. Heb je die winterjas voor volgend jaar maar alvast in de kast hangen!

7. Denk vooruit bij je aankopen

Heeft je oudste een (nieuwe) fiets nodig? Denk vooruit: is het model tijdloos en is de kleur ook geschikt voor eventueel een tweede, derde of vierde kind? Ook goed onderhoud is belangrijk, zodat je jaren plezier hebt van je aankoop.

8. Vermijd het hoogseizoen

Een vakantie is een behoorlijke uitgave, maar ook daar kun je flink op besparen door je aan te melden voor speciale aanbiedingswebsites. Ook als je buiten de schoolvakanties en het hoogseizoen een vakantie boekt, scheelt dat al gauw wat euro’s. Uiteraard is dat vaak alleen haalbaar als je kinderen nog niet naar school gaan.

9. Lang leve het huismerk

Wil je besparen op de wekelijkse boodschappen? Ga dan voor huismerken in plaats van A-merken of wissel eens van supermarkt. En nog een gouden (klassieke) tip: doe een keer per week boodschappen.