Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Op stap met je peuter (of kleuter): 9 leuke lente-tips

Hoera het is lente, misschien wel het fijnste seizoen om er lekker met je peuter of kleuter op uit te gaan. Daarom de leukste tips om buiten te doen deze lente. En voor een regenachtige dag hebben we ook een paar leuke must do’s achter de hand.  

Ouders van Nu in samenwerking met Organix

1. Kinderboerderij maakt blij

De kinderboerderij is in het voorjaar zeker een dikke aanrader. Want hoe leuk is het om al die jonge dieren, zoals lammetjes en kuikentjes, te zien. Of bezoek een boerderij en ga samen het weiland in voor een (weide)vogelsafari. Met een kleed, verrekijker en wat snackjes voor tussendoor maak je er een heerlijke dag buiten van.

2. Met de trein

Gegarandeerd een hit: samen een stukje rijden met de trein. Bestemming: één of twee stations verder en dan gewoon met de eerste stoptrein weer terug. Simpel uitje, zeer blij kind. Goed om te weten: kinderen tot en met drie jaar reizen gratis.

3. Picknicken (in de tuin)

Voor peuters en kleuters hoef je niet per se gigantisch uit te pakken. Waar je ze bijvoorbeeld al blij mee maakt, is een picknick. Samen met jou op een kleed in het park, bos of gewoon in de achtertuin. Uiteraard met heerlijke broodjes, een sapje en een (biologisch) snackje.

4. De b is van bieb

Perfect voor als het regent. In de vakanties worden er vaak voorleesochtenden georganiseerd. En zo niet, samen een paar boeken uitzoeken is ook al feest.

5. De natuur in

Het bos, de zee, het park, de duinen… De natuur is altijd een goed idee. Takken, water en zand zorgen direct voor vermaak. Ook leuk: een blotevoetenpad. Ideaal voor onderzoekende peuters en kleuters die wel van vies worden houden.

6. Skaten en steppen

Is jouw kleuter wel in voor een uitdaging? Neem hem – en zijn step – mee naar een outdoor skatebaan. Heuveltje op, heuveltje af. Dikke kans dat hij bij het volgende bezoek een skateboard mee wil.

7. Museumpje pakken

Misschien heeft je kleuter door de pandemie nog nooit een museum van binnen gezien. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. Bijna elk museum heeft wel een leuk programma voor kinderen. En wil je toch lekker buiten zijn? Ga naar een openluchtmuseum!

8. Schuitje varen, theetje drinken

Zonnige dag? Huur met het gezin een bootje. Zwemvesten aan, picknickmand mee en heerlijk een beetje dobberen op het water. Zeker met wat oudere kinderen, die dan natuurlijk ook even de schipper mogen zijn, is dit een leuke activiteit.

9. Pluktuin

In mei gaan de meeste pluktuinen open. Wil je in april al een vers bosje bloemen op tafel? Rij dan richting de Kop van Noord-Holland of de Bollenstreek voor de mooiste tulpen én het perfecte decor voor een mooi Instagramplaatje.

Veel plezier! En vergeet het tussendoortje of snackje voor je kind niet in je tas te stoppen.

Redactioneel – offer – Buggy’s

Op zoek naar Buggy's

Bekijk nu