Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Weet jij wat je moet doen in een noodsituatie?

Het kan zomaar gebeuren: je ontvangt een NL-Alert. Een gevaarlijke situatie kan altijd en overal ontstaan. Lees daarom altijd meteen het NL-Alert, want zo ben je gewaarschuwd. Kom vervolgens direct in actie en help anderen.

Ouders van Nu samen met Rijksoverheid

Stel je voor…

Je hoort een doordringend alarmgeluid op je telefoon en realiseert je dat je een NL-Alert ontvangt. De noodmelding waarschuwt je voor een gevaarlijke situatie én vertelt je gelijk wat je moet doen.

Gevaarlijke situatie

Je kunt bijvoorbeeld een waarschuwing krijgen omdat het leidingwater ernstig vervuild is. Dat je dat water beslist níet kunt drinken. Je moet er niet aan denken wat er kan gebeuren als je dat water gewoon drinkt of nog erger: als je het gebruikt om de voeding voor je kind klaar te maken. Dankzij een NL-Alert weet je dat je beter even mineraalwater kunt gebruiken, tot de situatie weer veilig is.

Wees dus alert

NL-Alert waarschuwt en informeert je bij een gevaarlijke situatie en helpt je om jezelf en je gezin te beschermen. Je weet direct wat er aan de hand is, waar je meer informatie kunt vinden en wat je moet doen. Wees dus alert, bij een NL-Alert.

Zo werkt het

NL-Alerts worden uitgezonden door de zendmasten van de Nederlandse telecomproviders. Tijdens een ramp, ernstig incident of crisis bepaalt de overheid in welk gebied het NL-Alert wordt uitgezonden. Alle zendmasten die bereik hebben in het gebied, zenden het NL-Alert uit. Zo is iedereen die mogelijk in gevaar komt gewaarschuwd.

 

 

 

In opdracht van de Rijksoverheid en veiligheidsregio’s. Deze campagne is mede mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van het Fonds voor Interne veiligheid van de Europese Unie in het kader van ‘Balancing Security and Mobility’.