Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Getest: 5x autostoeltjes

Handig: autostoeltjes die je kunt gebruiken vanaf de geboorte tot je kind vier is. Maar welke kies je? Met deze vijf ga je goed op weg en kun je ze onderaan het artikel gelijk shoppen.

In dit artikel lees je alles over wat je moet weten bij het aanschaffen van autostoeltjes.

Alle vijf de autostoeltjes zijn vanaf de geboorte te gebruiken. 

Lekker liggen

  • Nuna Rebl Plus

De zitting van de Nuna Rebl Plus kun je 360° draaien, wat het extra makkelijk maakt om je kind in het stoeltje te zetten. Handig is ook dat de bedieningvoor de slaapstand aan de achterkant zit. Zo zet je de stoel, als je ’m achterwaarts gebruikt, supersnel in de ligstand.
Pluspunten: wordt geleverd met verkleiner en zomerhoes, heeft goede ventilatie aan de achterkant en voldoet aan de I-Size veiligheidsnorm.
Nadelen: bevestiging zonder Isofix is niet mogelijk.
Prijs: € 459

Klein en fijn

  • Maxi-Cosi AxissFix 

Deze stoel van Maxi-Cosi wordt geleverd met een verkleiner. Goed om te weten: je baby zit iets rechter op in dit stoeltje. Fijn is dat-ie wat compacter is en geen steunpoot heeft, hierdoor past-ie ook in een stadsauto.
Pluspunten: redelijk goedkoop in vergelijking met soortgelijke stoelen en lekker compact. Voldoet aan I-Size veiligheidsnorm. De knop om de stoel te draaien, zit aan de zijkant waardoor je er makkelijk bij kunt.
Nadelen: maakt in plaats van een steunpoot gebruik van een top tether, als je die niet in je auto kunt vastmaken, is hij niet te gebruiken. Bevestiging zonder Isofix is niet mogelijk.
Prijs: € 379

Goed ingepakt

  • Römer Dualfix I-Size

Deze stoel heeft extra goede zijwaartse bescherming. De ligstand is heel plat en die is, anders dan bij andere stoelen, ook voorwaarts te gebruiken. Door de goede ligstand is-ie ook geschikt voor baby’s en bovendien krijg je de verkleiner erbij, dus die hoef je niet apart
te kopen.
Pluspunten: de hoofdsteun heeft een V-vorm waardoor je kind goed naar buiten kan kijken. De knop om te draaien zit aan de zijkant waardoor je er makkelijker bij kunt. Ook fijn: de stoel heeft veel beenruimte met achterwaarts vervoeren en voldoet aan de I-Size veiligheidsnorm.
Nadelen: bevestiging zonder Isofix is niet mogelijk.
Prijs: € 589,90

Klik, ik heb je

  • Recaro Zero. 1 Elite

Deze stoel van Recaro wijkt een beetje af van de rest. Er zit namelijk een babystoeltje in geklikt dat je met baby en al eruit kunt tillen zodat je je kind niet los hoeft te dragen. Nadeel is wel dat je dit stoeltje niet los kunt gebruiken in de auto, dus als je hem in een andere auto
wilt zetten, moet je het hele systeem verplaatsen.
Pluspunten: heeft een los babystoeltje en voldoet aan de I-Size veiligheidsnorm. Je kunt hem lekker lang gebruiken: tot 4,5 jaar.
Nadelen: door het aparte babystoeltje is deze stoel wat duurder dan de andere stoeltjes en het babystoeltje is niet los te gebruiken.
Bevestiging zonder Isofixis niet mogelijk.
Prijs: € 399

De keuze is reuze

  • Cybex Sirona Plus 

Deze stoel is in combinatie met de verkleiner (die los te koop is) vanaf de geboorte te gebruiken. Uniek aan deze stoel is dat je vanaf het moment dat je je kind voorwaarts gaat vervoeren geen gebruikmaakt van een vijfpuntsgordel, maar van een veiligheidskussen. Dit zorgt er
bij een botsing voor dat de druk over het lijfje wordt verdeeld.
Pluspunten: je kunt kiezen uit verschillende kleuren en stoffen. Het gordelkussen is inclusief. De stoel heeft een goede ligstand.
Nadelen: bevestiging zonder Isofix is niet mogelijk, net als achterwaarts vervoeren tot vijftien maanden. Voldoet daardoor niet aan I-Size
veiligheidnorm.
Prijs: € 499,95

Redactioneel – offer – Opgeruimd is netjes, speelgoed opruimen is leuk en leerzaam!

Opgeruimd is netjes, speelgoed opruimen is leuk en leerzaam!

Ontdek het aanbod speelgoedkisten