5 voordelen van een autovakantie met kinderen

Zie je er als een berg tegenop om met je peuter van drie en je baby van acht maanden in de auto naar een camping in Italië te rijden? Niet nodig, want juist een autovakantie heeft zo zijn voordelen. En wat gekibbel op de achterbank, dat hoort er ook een beetje bij.

Ouders van Nu samen met Canvas Holidays

1. Maak gebruik van je ritme van je kind

Moet je zo’n tien uur rijden naar je bestemming? Vertrek midden in de nacht als de kinderen nog slapen. Tegen de tijd dat ze wakker worden, ben jij allang de grens over, zonder dat je ook maar een blik op de achterbank hebt geworpen. En doet je kind nog een middagdutje? Profiteer ervan door juist dan een flink aantal kilometers te maken. Tussen de slaapjes door kan je het dan rustiger aan doen en wat vaker een pauze nemen.

2. Check, alles bij de hand

Oeps, daar gaat de drinkbeker. En nee, niet nu een poepluier… No worries! Bedenk vooral dat je niet in een vliegtuig zit en je in alle bochten moet wringen om doekjes uit de bagagerekken te halen. In je eigen auto heb je alles bij de hand. En nog een groot voordeel: je hebt niet alle ogen op je gericht als je zoon of dochter er een grote knoeiboel van maakt.

3. Van camping naar camping: het kan!

Niet één maar drie landen bezoeken tijdens je vakantie? Waarom niet, je gaat toch met de auto. Wat dacht je van de combinatie Frankrijk, Italië en Zwitserland? Of Frankrijk, Zwitserland en Duitsland. Natuurlijk moet je dan nog wel even puzzelen wat de meest centrale plek is om te starten, zodat het ook weer niet te ver rijden is van camping naar camping.

4. Uitstappen wanneer je maar wil

Wordt het iets te lawaaiig achterin? Met de auto heb je alle vrijheid om te stoppen wanneer je maar wil. Na een ijsje en een uurtje voetballen op een veldje naast het tankstation, heeft iedereen weer voldoende nieuwe energie om aan de tweede, derde of vierde helft van de reis te beginnen. En zie je onderweg een mooi kasteel opdoemen? Neem de afslag en laat je verrassen. Je bent eigen baas.

5. Verrassende plekken ontdekken

Met heerlijk luieren op de camping is natuurlijk helemaal niets mis, maar als je dan toch in de buurt van Venetië bent, wil je natuurlijk een gondelvaart niet overslaan. En dan is het wel zo handig als je de auto praktisch voor de tentdeur hebt staan. Daarbij komt de auto ook nog eens goed van pas voor de boodschappen, zodat je niet afhankelijk bent van de campingwinkel.