Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Baby op komst en meer ruimte nodig? Dit moet je weten

Hoera, er komt een baby! Jullie zijn natuurlijk in de wolken, maar toch lig je ’s nachts naar het plafond te koekeloeren. Je huis is eigenlijk te klein voor gezinsuitbreiding dus waar moet die kleine slapen? De eerste maanden kan hij nog wel bij jullie op de kamer, maar daarna? Toch maar de zolder verbouwen? Of gelijk maar rondkijken voor een ruimer huis met een grote tuin?

Ouders van Nu samen met Argenta

Verhuisdilemma

Als er een baby op komst is of je kleine kinderen hebt, veranderen je woonwensen vaak. Je wilt misschien gaan kopen in plaats van huren. Of je huis in de verkoop zetten en doorstromen naar een groter huis. Je wilt van de stad naar buiten, omdat de huizen daar betaalbaarder zijn, een grote(re) tuin hebben of het er rustiger is voor kinderen. Kortom, zodra je kinderen hebt zijn er talloze redenen om te verhuizen.

Optie verbouwen

Misschien wil je niet verhuizen, maar juist verbouwen. Dit is zeker een goede optie als je tevreden bent met de basis van je huis, de omgeving en je makkelijk meer ruimte kunt creëren door middel van een verbouwing. Of misschien is het wel de enige optie, omdat het in jouw regio moeilijk is om een grotere én betaalbare woning te vinden. Het aanbod is momenteel immers niet groot en overbieden is in veel regio’s onvermijdelijk.

Financiële kostenplaatje

Of het verhuizen of verbouwen wordt, hangt natuurlijk ook af van het kostenplaatje. Want hoe ga je het financieren? Een hypotheekadviseur kan hierbij helpen. Ook als je wilt weten hoe het zit met je huidige hypotheek. Want als je al een huis hebt, wat gebeurt er dan met je hypotheek bij een verhuizing? Kun je die lening en het bijhorende rentepercentage meenemen of moet je een nieuwe hypotheek afsluiten met een andere rente? En als je gaat verbouwen, hoe zit het dan? Kun je extra lenen van de bank? Of moet je het uit eigen zak betalen? De verschillende scenario’s op rij.

Wat is jouw woonsituatie?

  1. Eerste huis
    Heb je nu een huurhuis en wil je graag gaan kopen? Dan moet je op zoek naar een hypotheek. Hiervoor heb je verschillende opties. Je kunt aankloppen bij een onafhankelijk hypotheekverstrekker bij jou in de buurt. Hij berekent hoeveel je kunt lenen en vraagt daarna bij diverse hypotheekverstrekkers offertes op. Of doe het zelf online.
  2. Doorstromen naar een ander huis
    Wil je graag groter wonen of in een andere omgeving, en overweeg je om te verhuizen? Oriënteer je dan eerst goed. Een hypotheekadviseur zoekt graag voor je uit wat de beste keuze is voor je nieuwe hypotheek en hoe het zit met de eventuele overwaarde van je huis. Ook kan hij je vertellen of je je huidige hypotheek mee kunt nemen als je verhuist. Of hoe je je hypotheek kunt oversluiten. En met welke extra kosten je dan te maken hebt. Je kunt hier online een gratis oriëntatiegesprek aanvragen.
  3. Je huis verbouwen
    Wil je je huis verbouwen? Dan kun je misschien je hypotheek verhogen. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat je huis meer waard wordt door de verbouwing. Voor losse zaken als gordijnen en een vloer kun je geen extra geld lenen. Wel voor bijvoorbeeld een dakkapel of een uitbouw. Onder bepaalde voorwaarden kun je ook een hypotheek met een bouwdepot aanvragen. Een bouwdepot is een rekening waarop de bank het geld stort dat je leent voor de verbouwing.
Zwangerbox partnerpagina Goedgemerkt 2022

Goedgemerkt

Bekijk de website