Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Baby op komst: wat je moet weten over de eerste luiers

Als er iets is wat je de komende jaren altijd in huis moet hebben, dan zijn het wel luiers. Vooral het eerste jaar vliegen ze erdoorheen. Ga je binnenkort op pad om de eerste pakken newborn luiers in te slaan? Wij én de testers van hettestpanel.nl helpen je graag om een goede keuze te maken.

Ouders van Nu samen met Kruidvat

Maatje 1 of 2

Ze staan op elke babyuitzetlijst én je hebt ze meteen na de geboorte nodig: luiers. Maar help, welke moet je kiezen? Er zijn zo veel verschillende soorten, merken en maten. Ga sowieso voor de juiste maat: newborn luiers 1 of 2. ‘Zwemt’ jouw baby nog in een van deze maten? Ga dan even langs Kruidvat. Want wist je dat zij als enige maatje 0 in het assortiment hebben?

Felicia (26): ‘Fijne pasvorm, ze vallen wat kleiner en dat is fijn, want mijn kindje is klein geboren.’

Goede koop

Wist je dat je in het eerste jaar gemiddeld zo’n 2.700 luiers verbruikt? Tel maar op, dat loopt behoorlijk in de euro’s. Door op de aanbiedingen te letten, kun je al flink besparen. Of kies voor Kruidvat NewBorn Luiers. Onze testers van het testpanel.nl* zijn positief over de kwaliteit van deze luiers. Bovendien zijn ze ook nog scherp geprijsd. Makkelijk besparen toch? Al helemaal als je meerdere kinderen in de luiers hebt.

Nel (61): ‘Goed absorberend, prima prijs-kwaliteitverhouding, kortom een prima luier.’

Het testresultaat vanuit hettestpanel.nl is gebaseerd op Kruidvat NewBorn Luiers maat 1 en 2.

Mét plasalarm graag

Onnodig verschonen, dat doen we liever niet. En daarom is een plasalarm op de newborn luiers zo ontzettend handig. Als de lichtgele, verticale streep op de buitenzijde van de luier verkleurt, heeft jouw baby geplast. Vooral de eerste dagen is dit een handige functie, omdat je er dan zo gefocust op bent of je baby wel voldoende voeding binnenkrijgt. De verkleurde streep is dan een fijne bevestiging.

Cokkie (64) oma tester: ‘Het plasalarm is makkelijk in gebruik, niet onnodig verschonen.’

Droge billen en meer

Die lieve babybillen zijn natuurlijk om te zoenen. Dan wil je niets anders dan een zachte, comfortabele luier die én langdurig drooghoudt én ook nog fijn aansluit. En juist omdat de babyhuid nog zo kwetsbaar is, is het ook prettig als je zeker weet dat een luier dermatologisch getest is.

Ginger (24): ‘Geen allergie. Geen lekkage. Ze zaten comfortabel. Echt waar voor je geld als je dit koopt in de winkel. Ik ben zeer tevreden en vind dit dan ook een echte aanrader.’

Ervaren ouders vertrouwen op Kruidvat luiers

Uit onderzoek van het Ouders van Nu testpanel blijkt dat 9 van de 10 ouders (de vernieuwde) Kruidvat Luiers aanraadt**. Want: ze zijn zacht, flexibel en houden je baby langdurig droog. Perfect voor elke fase en leeftijd. En: daarbij houd je ook nog geld over, vanaf de allereerste luier tot het laatste luierbroekje. Fijn besparen toch?

Fijne pasvorm graag

Je krijgt er de eerste weken zeker mee te maken: spuitluiers. Niets om je zorgen over te maken, want dit is heel normaal. Wél fijn dat je op dat moment een luier hebt die alles netjes binnenboord houdt. Een hoge rugelastiek is in dit soort gevallen echt een must.

Cyrille (27): ‘Sluiten goed aan op het lichaam, gemakkelijk aan te brengen. Verschilt niet per se veel van andere merken, maar zijn wel gewoon prima en fijne luiers!’

Ruilen zonder kassabon

Als je eenmaal je favoriete luiers hebt gevonden, snappen we dat je flink inslaat. Maar bedenk: je baby groeit die eerste weken als kool. Voordat je weet ben je toe aan een nieuwe maat. Gelukkig is het bij Kruidvat nooit een probleem om je ongeopende verpakkingen om te ruilen voor een nieuwe maat. Zelfs zonder kassabon. Check hier welke winkel het dichtst bij jou in de buurt is.

* Onderzoek uitgevoerd door hettestpanel.nl. 120 ouders hebben gedurende een maand de vernieuwde Kruidvat NewBorn Luiers getest. April 2020.
** Dit percentage geldt voor de vernieuwde Kruidvat NewBorn Luiers en Kruidvat 3 Midi Luiers.