Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Babyfles kopen: waar moet je op letten?

Of je nou wel of niet borstvoeding geeft: een babyfles is altijd handig om in huis te hebben. Om te gebruiken naast het geven van borstvoeding en later voor flesvoeding. Maar omdat de ene babyfles de andere niet is: zeven dingen waar je op moet letten om de juiste fles voor je baby aan te schaffen.

Ouders van Nu met Difrax

1. Anti-colic systeem

Héél belangrijk om te checken: heeft de fles een anti-colic systeem. Dit voorkomt dat je baby lucht aanzuigt tijdens het drinken en zo darmkrampjes krijgt. Goed te weten, er zijn verschillende anti-colic systemen. Zo zijn er bijvoorbeeld flessen die een ventiel in de flessenspeen hebben. Hierdoor zuigt de fles niet vacuüm tijdens het drinken, maar omdat lucht zich nog wel met de voeding mengt, kan je baby alsnog darmkrampjes krijgen. Ook zijn er systemen met een rietje achterin de fles. Ook dan zuigt de fles niet vacuüm en vermengt de lucht zich niet met de voeding. Tot slot zijn er ook anti-colic systemen die een ventiel in de bodem hebben, zoals de babyflessen van Difrax.

2. Makkelijk te reinigen

Een babyfles moet je na gebruik altijd reinigen. Dat is het wel zo fijn dat de onderdelen van de fles makkelijk uit elkaar gehaald kunnen worden. Heeft de fles een rietje, dan is dat wat lastiger. Vuil kan zich hierin makkelijk ophopen, waardoor het lastiger is om de fles goed te reinigen.

3. Inhoud van de fles

Difrax heeft babyflessen in verschillende maten. De eerste periode, net na de geboorte, is een fles van 170 ml of 200 ml prima. Als je baby wat ouder wordt en meer gaat drinken, kun je overgaan op een fles van bijvoorbeeld 250 ml of 310 ml.

4. Ergonomisch voeden

Als je je baby borst-of flesvoeding geeft, wil je dit zo ontspannen mogelijk doen. Bij borstvoeding kun je experimenteren met diverse houdingen en technieken om het voor jullie beide zo fijn mogelijk te maken. Ook kun je een voedingskussen gebruiken ter ondersteuning. Bij flesvoeding kan de juiste fles ervoor zorgen dat je comfortabel en ergonomisch voedt. Daarom hebben de flessen van Difrax een S-vorm. Dit zorgt voor een ontspannen ergonomische houding. Je baby kan hierdoor tijdens het voeden ook mooi horizontaal liggen.

5. Glas of plastic

Een fles van glas of plastic: de keuze is aan jou, Maar ben je graag milieubewust bezig, dan ga je natuurlijk voor glas. De S-fles van Difrax is gemaakt van duurzaam borocilicaatglas. Dit type glas kan goed tegen grote temperatuurverschillen, is lichter dan ander soort glas en is 100% recyclebaar.

6. Niet vergeten: de juiste flessenspeen

Je hebt verschillende maten flessenspenen. De maat zegt iets over de grootte van het gaatje in de speen. Welke grootte je moet kiezen, hangt af van de zuigkracht van je baby en welke dikte voeding je geeft. De Difrax flessenspenen voor de allerkleinsten zijn gemaakt van extra zachte siliconen, voor oudere kinderen is de speen van steviger siliconen. Zo is de flessenspeen nooit te hard of te zacht voor je baby. De eerste maanden geef je dunne voeding. Hier past de small flessenspeen het beste bij. Als je dikke voeding gaat geven, bijvoorbeeld pap uit de fles, dan is een grotere maat speen aan te raden.

7. Kies je favoriete kleur

Voordeel van nú: je hebt keuze uit heel veel hippe kleuren babyflessen. Difrax heeft mooie aardetinten, zoals Brick en Clay. Liever met een leuk printje? Die zijn er ook genoeg. Denk aan een fles met Nijntje of Woezel en Pip erop.

Redactioneel – Offer – Boek over bevallen

Goed voorbereid bevallen

Verfrissende kijk op geboorte
Lees nu