Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Babyverzorging: 7 dingen die je écht moet weten

Voor je baby wil je natuurlijk het allerbeste. Al helemaal als het om zijn verzorging gaat. Van luiers verschonen, huid verzorgen, nageltjes knippen en later ook tandjes poetsen.

Ouders van Nu samen met VSM

 1. Luiers verschonen

  Je hebt er de eerste weken echt een dagtaak aan. Iedere keer nadat je baby gepoept of geplast heeft, heeft hij een nieuwe luier nodig. Bij het verschonen van de luier is het belangrijk om de billen zo goed mogelijk schoon te maken. Poepluier? Onthoud bij meisjes: nooit van achteren naar voren vegen, daar kunnen ze blaasontsteking van krijgen.

 2. Badderen hoeft niet iedere dag

  Baby’s vinden een badje heerlijk omdat het op hun omgeving in de baarmoeder lijkt. Badderen hoeft niet iedere dag. Om de twee à drie dagen is voldoende. Echt vies wordt een baby immers niet. Maak het water niet te heet (max. 38°C) en gebruik liever geen zeep, maar een reinigende badolie. Zeep zorgt ervoor dat het natuurlijke vetlaagje op de huid sneller verdwijnt.

 3. Goed afdrogen

  Goed afdrogen na een bad is belangrijk, anders kan de babyhuid gaan smetten. Vergeet daarom niet alle huidplooien goed droog te deppen. Begin altijd bij het hoofdje, daar verliest een baby de meeste warmte. Tip: gebruik een hydrofiel luier voor het afdrogen. Die is zachter en dunner dan een handdoek, zodat je overal makkelijk bij kunt.

 4. Kwetsbare babyhuid

  Baby’s hebben een gevoelige en kwetsbare huid. Is het koud en guur buiten en ga je een stukje wandelen of fietsen? Bescherm je baby dan met een goede jas, wanten, muts en een sjaal. Onbedekte delen zoals de wangen kun je het beste insmeren met en (vette) crème of zalf, zoals bijvoorbeeld VSM Derma Cardiflor zalf. En hoe zit het in de zomer? Houd je baby dan het eerste halfjaar helemaal uit de zon en smeer hem altijd in met een zonnebrandproduct met een hoge beschermingsfactor. Zet je baby ook een zonnehoedje op.

 5. Verzorging babybillen

  Onder invloed van urine en ontlasting zijn babybillen extra kwetsbaar. Luieruitslag ligt dan ook snel op de loer. De huid van de billen is dan rood en geïrriteerd. Probeer dit te voorkomen door regelmatig te verschonen, de billen goed droog te houden en in te smeren met een verzorgende en beschermde zalf, zoals VSM Kind Calendulan billenzalf.

 6. Nagels knippen

  De nagels van baby’s groeien snel en zijn vaak scherp. Houd ze daarom goed bij, want als ze te lang worden kan een baby zich makkelijk krabben. Voor de eerste zes weken altijd met een nagelvijltje, daarna eventueel met een nagelknippertje kort houden.

 7. En poetsen maar…

  Is het eerste tandje door? Dan kun je meteen beginnen met poetsen. Tot het tweede jaar hoef je maar één keer per dag te poetsen, daarna twee keer per dag.

Wat vindt Kim van VSM Nisykind® neusspray en VSM Derma Cardiflor crème?

Kim is blogger van het populaire blog ALBOE.nl, het online platform over het échte leven als mama. Voor VSM reviewt ze de komende tijd een aantal producten, waaronder VSM Derma Cardiflor crème. Wat vindt ze van dit product?

Redactioneel – Offer – Pijnstilling

Elle TENS 2

Natuurlijke pijnbestrijding bij de bevalling
Shop nu