Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Beleggen voor je kind: 5x waarom het interessant kan zijn

Als je net een baby hebt, is beleggen voor je kind waarschijnlijk niet het eerste wat je googelt. Toch is het iets om over na te denken. Zeker als je je kind later een vliegende financiële start wilt geven.

Ouders van Nu samen met Rabobank

Sparen vs. beleggen

Misschien heb je al weleens over sparen nagedacht – of zelfs al een rekening geopend voor je kind. Hierop zet jij – maar misschien ook opa’s en oma’s – geld opzij voor later. Bij beleggen werkt het net iets anders. Je investeert namelijk je (spaar)geld in aandelen en/of obligaties van (een of meerdere) bedrijven. Jouw aandelen stijgen als het goed gaat met het bedrijf. Gaat het minder met het bedrijf? Dan dalen de aandelen.

Beide kan ook

Het hoeft overigens niet het één of het ander te zijn. Je kunt ook sparen en beleggen tegelijkertijd. Het is wel belangrijk om altijd geld achter de hand te houden voor onvoorziene uitgaven. Beleg daarom met geld dat je kunt missen. En dít is waarom het interessant kan zijn:

 1. Vliegende start voor later

  Net als bij sparen bouw je met beleggen ook aan de financiële toekomst van je kind. Het geld kan je kind later bijvoorbeeld gebruiken voor een studie, rijbewijs, een mooie vakantie of inzetten bij het kopen van zijn eerste huis.

 2. Kans op een hoger rendement

  Met sparen kun je met relatief weinig risico een mooi potje opbouwen. Met beleggen heb je echter kans op een hoger rendement, zeker nu de spaarrente historisch laag staat. Wel staan hier risico’s tegenover. Je kunt (een deel van) je inzet verliezen. Als je dit te onzeker vindt, kun je beter (deels) blijven sparen.

 3. Lekker groeien

  Het duurt nog heel lang voordat je kind achttien jaar is. En dát is juist fijn bij beleggen. Zo krijgen jouw beleggingen de kans om te groeien, terwijl je kind ook lekker groeit.

 4. Doe-het-zelven óf laat het doen

  Misschien heb je al wat kennis van beleggen, dan kun je zelf aan de slag. Heb je weinig tijd en is beleggen nog een ver-van-je-bedshow? Je kunt het ook overlaten aan de experts van Rabobank met Rabo Beheerd Beleggen. De experts beleggen voor jou, met wereldwijde spreiding en starten kan vanaf elk bedrag. Je kunt vandaag al beginnen. Gewoon in de Rabo App of op rabobank.nl/beleggen.

 5. Op naam kind of eigen naam

  Net als bij sparen kun je ook bij beleggen kiezen op wie zijn naam je dit doet. Beleg je op naam van je kind? Dan komt het tegoed vrij zodra hij achttien jaar is. Doe je het op eigen naam, dan bepaal jezelf wanner het tegoed vrijkomt. Ontdek hier nog meer belangrijke kenmerken.

Beleggen kent risico’s. Je kunt (een deel van) je inzet verliezen.