Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Besparen op babyspullen: 6 briljante tips

Je kunt het natuurlijk zo bont mogelijk maken als je zelf wilt, maar geld kost een kind sowieso. Niet alleen slinkt je bankrekening behoorlijk na de aanschaf van de basisbabyuitzet (vooral bij de eerste), ook als je kind er eenmaal is – en de vele maanden erna – heb je er nieuwe én blijvende kostenposten bij. Gelukkig valt er genoeg te besparen. Een aantal tips!

Ouders van Nu samen met Kruidvat

Een duurdere luier hoeft niet per se beter te zijn

Een kostenpost waar je de komende jaren niet omheen kan: luiers. Gelukkig kun je hier prima op besparen door de luieraanbiedingen in de gaten te houden én voor Kruidvat luiers te gaan. Qua kwaliteit doen deze luiers niet onder voor de duurdere merken en in vergelijking met sommige luiers zijn ze de helft van de prijs. En extra fijn: ze zijn ook nog eens vaak in de aanbieding.

kruidvat

Beste Koop - Consumentenbond (oktober 2020)

Nog een reden om je naar Kruidvat te haasten voor luiers: door de Consumentenbond zijn de Kruidvat Luiers luiers uitgeroepen tot Beste Koop (oktober 2020).* Dat betekent dus dat ze in kwaliteit niet minder zijn dan de duurdere merken, maar ze kosten je maar de helft. Door de lage prijs is het dus extra aantrekkelijk om grootst in te slaan. Zeker omdat je baby luiermaat 4 lang draagt.

Opvolgmelk? Ga voor het huismerk

Wist je dat als je geen borstvoeding geeft, je gemiddeld zo’n – schrik niet! – veertig pakken opvolgmelk per jaar nodig hebt? Door ook in dit geval niet voor een A-merk te kiezen, maar bijvoorbeeld voor Kruidvat opvolgmelk kun je flink wat centen besparen. De besparing kan oplopen tot wel 320 euro. Goed om te weten: alle kunstvoeding in Nederland is hartstikke veilig voor je baby. Voor de samenstelling van kunstmatige opvolgmelk gelden namelijk wettelijke EU-richtlijnen waaraan elk merk moet voldoen.

Vraag het cadeau

Veel babyspullen heb je niet meteen na de geboorte nodig, maar pas later. Denk aan een fietszitje of kinderstoel. Vraag dit soort dingen daarom als kraamcadeau aan je vriendengroep of opa en oma. Zo voorkom je zo dat je overspoeld wordt met kleine cadeaus, geef je hen de kans een echt waardevol cadeau te geven én je hoeft het zelf niet meer aan te schaffen.

Even lenen

Heeft iemand in jouw familie of vriendenkring een paar maanden voor jou een baby gekregen? Perfect! Er zijn dan vast veel items die zij niet meer nodig hebben en jij dus misschien mag lenen of overnemen. Denk aan items op de babyuitzetlijst, zoals een wiegje plus lakentjes of een bad met standaard.

Tweedehands = een bespaarkans

Een commode voor op de babykamer, een kledingkast of een loopfiets. Misschien wil je het allemaal nieuw, maar om te besparen kun je ook prima voor tweedehands gaan. En dat is nog duurzaam ook! Een kledingkast tover je met een likje verf weer om als nieuw (en in jouw stijl) en de meeste babykleertjes zijn vaak maar kort gedragen, waardoor ze er ook bijna nog als nieuw uitzien.

Koop buiten het seizoen

Nog een gouden tip: koop een winterjasje voor je kind aan het einde van de winter en zomerkleding aan het einde van de zomer. Dat scheelt echt enorm veel geld. Let er wel op dat je het dan op de groei koopt, aangezien je kind het pas een jaar later gaat dragen.

*Kruidvat luiers value pack maat 4 is in oktober 2020 door de Consumentenbond uitgeroepen tot Beste Koop luiers.