Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Beweeglijke baby? Zó verschoon je in rap tempo zijn luier

Op de buik draaien, om zich heen maaien, de beentjes naar zich toe trekken. Als je een beweeglijke baby hebt, herken je dit soort taferelen vast op het aankleedkussen. Hoe voorkom je dan een grote ‘worstelpartij’ tijdens het verschonen? Nou zó dus!

Ouders van Nu samen met Albert Heijn

Laten we vooropstellen: niet iedere baby maait de commode leeg. Er zijn kinderen die beweeglijk zijn in de box of op een kleed, maar stilliggen zodra het aankleedkussen tevoorschijn komt. Is dit bij jouw baby niet het geval en is het verschonen van een luier echt een strijd? Dan kun je deze trucjes eens proberen.

Alles binnen handbereik

Zorg dat je van tevoren alles klaar hebt liggen op de commode. Een schone luier, billendoekjes, billenzalf, eventueel schone kleding. Zo kun je meteen aan de slag en hoef je je beweeglijke baby geen moment los te laten als hij op het aankleedkussen ligt.

Kies de juiste plek

De commode is dan misschien wel de meest voor de hand liggende plek voor verschoonacties, maar op de grond verschonen is ook een prima optie. Het is sowieso een stuk veiliger, omdat de kans op vallen kleiner is. En misschien overbodig om te zeggen, maar verschoon je baby altijd met de voeten naar je toe.

Afleiden met speelgoed

Dikke kans dat je het al eens hebt geprobeerd: afleiden met een speeltje. Terwijl je baby zich focust, ook al is het maar een paar seconden, kun jij hem giga snel een nieuwe luier omdoen. Is je baby meteen weer uitgekeken op het speeltje? Kies iets anders, of geef een doosje met iets erin (duurt even voordat ze het doosje open hebben). Nog een tip: een verjaardagskaart met lichtjes en muziek.

Even focussen

Wat ook kan helpen, is iets boven de verschoonplek te hangen. Denk aan een mobiel met vrolijke figuurtjes boven de commode. Zo heeft je baby iets om naar te kijken als jij hem een schone luier aantrekt.

Assistent(e) gevraagd

Laat je helpen door je partner, een grote broer of zus (als die thuis zijn). Zij verzorgen het entertainment, jij verschoont de luier. Of andersom kan natuurlijk ook.

Leve de luierbroekjes

Loopt of staat je baby al? Je kunt dan ook overwegen om een luierbroekje aan te trekken. Je kind hoeft dan niet stil te liggen tijdens het verschonen. In een paar seconden hijs je hem in het broekje. Niets meer aan doen!

Redactioneel – Offer – Ga voor comfort met Stokke

Prénatal

Ga voor comfort met Stokke

Bekijk alle kinderstoelen