Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Biologische opvolgmelk: ooit van gehoord?

Laten we eerlijk zijn: een zwangerschap is één grote studie. In negen maanden tijd leer je er een hoop nieuwe woorden bij én moet je je verdiepen in zaken waarvan je voorheen misschien het bestaan niet eens wist. Neem bijvoorbeeld babyvoeding. Want ook daar moet je over na gaan denken. Wordt het borstvoeding? En wat geef je (eventueel) na de borstvoeding? Zijn er biologische mogelijkheden?

 

Ouders van Nu samen met Neolac

Borstvoeding

Borstvoeding is altijd het beste voor je baby. Moedermelk bevat nou eenmaal precies de goede verhouding eiwitten, vetten en mineralen die je kind nodig heeft om te groeien en zijn immuunsysteem op te bouwen. Bovendien past de samenstelling van moedermelk zich voortdurend aan de behoeften van je baby, heeft het altijd de juiste temperatuur en geef je je kind zo unieke afweerstoffen mee.

Hoewel borstvoeding geven natuurlijk is, moet je het wél leren. Om goed voorbereid te zijn, kan informatiebijeenkomst over borstvoeding nuttig zijn. Daar leer je hoe je je baby aanlegt, hoe je weet of je baby genoeg drinkt en wat je moet doen als het voeden niet meteen lukt. Uiteindelijk maak je natuurlijk de keuze die het beste bij jou past.

Wat geef je na de borstvoeding?

Als je geen borstvoeding meer kan of wilt geven en je baby is ouder dan zes maanden, dan kun je overstappen op opvolgmelk. Opvolgmelk bevat alle belangrijke voedingstoffen die je baby nodig heeft voor zijn groei en ontwikkeling. Maar wist je – om het je nog wat ingewikkelder te maken – dat er verschillende soorten opvolgmelk zijn? Denk naast standaard opvolgmelk bijvoorbeeld aan opvolgmelk op basis van geitenmelk en biologische opvolgmelk, zoals Neolac.

Biologische opvolgmelk

Biologische opvolgmelk wordt – zoals de naam doet vermoeden – gemaakt van biologische melk. Bij Neolac komt deze melk van Nederlandse melkveehouderijen, waar de boeren zich elke dag met veel passie inzetten voor het welzijn van hun koeien, hun boerderij en het milieu. Zo lopen de koeien gemiddeld tweehonderd dagen per jaar buiten en krijgen ze biologisch geteeld voer van de eigen boerderij.

De biologische weidemelk van Neolac wordt samengesteld met duurzame ingrediënten. Hierdoor bevat Neolac alle belangrijke voedingstoffen* die je baby nodig heeft voor zijn groei en ontwikkeling.

En voel je je al schuldig over al die luiers die je gebruikt – want: slecht voor het milieu – maak je dat helemaal goed met Neolac. De blikken zijn gemaakt van duurzame materialen die na gebruik volledig gerecycled kunnen worden. Handig is het lepeltje dat je in het deksel kunt bevestigen. Zo hoef je niet steeds te ‘vissen’ in de melkpoeder.

‘Goed alternatief voor borstvoeding’

Tanja Verstappen is zwanger van haar eerste kind en verdiept zich momenteel ook in de wereld van de babyvoeding. Wat komt ze allemaal tegen? Op haar blog op me-to-we.nl schrijft ze over deze ‘studie’.

‘Hoewel ik er voor mezelf niet van uitga (want: enorme buste, want: nu al lekken, want: ik denk gewoon dat het goed komt), is het op z’n minst fijn dat er opties ontwikkeld worden, die óók gezond zijn voor je baby. Zodat je na de periode van borstvoeding kunt kiezen voor opvolg- of peutermelk waar je een goed gevoel bij hebt. Voor een product waarvan je weet waar het vandaan komt; namelijk gezonde, Hollandse koeien die de buitenlucht kennen. Die biologisch voer krijgen, waardoor de opvolgmelk zo dicht mogelijk bij het natuurlijke product blijft.

Neolac is zo’n goed alternatief voor borstvoeding. Neolac is het enige merk opvolg- en peutermelk op basis van Nederlandse biologische melk, verrijkt meer duurzame ingrediënten en makkelijk, hygiënisch en duurzaam verpakt. Omdat ik zelf ook bewust kies wat ik eet en drink, al helemaal tijdens mijn zwangerschap en de borstvoeding, is het heel fijn is om te weten dat dat voor zo’n product in acht genomen is. Mocht het nou niet lukken of mocht ik eerder moeten stoppen dan ik hoopte, weet ik dat er na borstvoeding producten zijn die ook goed kunnen voelen en dat is een hele geruststelling voor een naïeve mommy to-be.’

* net als andere opvolgmelken

Redactioneel – Offer – Gezond tijdens en na je zwangerschap

Gezond tijdens en na je zwangerschap

Zwangerschapsvitamines
Shop nu