Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Checklist: denk hieraan als je er met je baby op uit gaat

Wandelen met je baby, waar dat al niet goed voor is. Je komt zelf aan je beweging, je baby went aan allerlei nieuwe sensaties en jullie pakken volop frisse lucht mee. Maar als je samen de deur uit gaat, waar moet je dan allemaal op letten? Met deze checklist vergeet je niks.

Ouders van Nu samen met Joolz

Laat maar liggen

Ga voor een comfortabele wieg, want je kunt je baby het best zo lang mogelijk in de kinderwagen laten liggen. Platliggen is namelijk beter voor zijn motorische ontwikkeling. Handig: de Joolz Aer is een buggy (jawel!) waar je een volwaardige wieg – met het comfort en de kwaliteit die bij Joolz-wiegen hoort – op klikt. Daarmee ga je vanaf de allereerste wandeling veilig op pad en ligt je baby comfortabel. Zodra je kind gaat rollen, zitten en zichzelf optrekt is het tijd voor het zitje. Maar zet die weer in de ligstand zodra je kind in slaap valt.

Kap omlaag

De kap maakt een warme en knusse plek van je kinderwagen, maar zorgt er ook voor dat er minder frisse lucht bij je baby komt. Is het windstil? Doe dan altijd de kap omlaag. Dit geldt trouwens ook voor wanneer je kind binnenshuis in de wagen ligt.

Zonbescherming

Schijnt de zon als jullie gaan wandelen? Smeer je baby dan altijd goed in en creëer schaduw met een parasol. Een hydrofiele doek over de kap lijkt een handige hack, maar is niet veilig. De temperatuur in de wagen stijgt dan heel snel, zonder dat je het in de gaten hebt, waardoor je baby het (veel) te warm kan krijgen. Kinderwagen-expert Joolz heeft een comfort cover, wat een veilig alternatief is. Daarnaast biedt de zonnekap UPF 50 bescherming. Dat is dus comfortabel én veilig in het zonnetje lopen.

Warme voeten

Zodra je kind niet meer hoeft te liggen in de wagen en in een zitje of buggy zit, pak je een voetenzak bij kouder weer. Hij zit natuurlijk stil, waardoor hij het eerder koud krijgt dan jij. Zo’n warme zak om z’n lijf helpt hem op temperatuur te blijven. Voor de allerkleinsten die nog in de wagen liggen, is een extra deken om diezelfde reden belangrijk. Zo kun je rustig dat extra blokje om maken op die frisse lentedag terwijl je baby er lekker warm bij ligt.

Riemen vast

Voor een kleine wandeling of als de wagen stilstaat, wil je misschien nog weleens de riempjes achterwege laten. Want ja, het is makkelijker om deze stap even over te slaan, zeker als je kind geen zin heeft in die riempjes, maar veilig is het allerminst. Altijd je kind even goed vastsjorren dus, zelfs bij het kleinste blokje om.

Onmisbare items

Luiers, doekjes, voeding, een hydrofiele doek en een speen: aan sommige items wil je geen gebrek hebben als je met je baby op pad bent. Voor de langere wandeling met een jonge baby kan een draagzak of draagdoek ook handig zijn. Daarin troost je een huilende baby nét wat makkelijker. Nog een speeltje aan de kinderwagen of buggy en jullie zijn klaar om te gaan.

Een goede wagen

Last, maar zeker niet least: investeer in een goede kinderwagen. Helemaal handig is een exemplaar dat je direct na de geboorte gebruikt, totdat je kind de peuterleeftijd bereikt. Nu wist je misschien al dat Joolz bekend staat om de duurzame, ergonomische en stijlvolle kinderwagens, maar met de nieuwe Joolz Aer zit je helemaal goed. Met deze fijne buggy rijd je je kind vanaf de allereerste wandeling – dankzij de comfortabele wieg – totdat hij volledig zelfstandig loopt. De buggy komt in de kleuren Mighty green, Delightful grey, Elegant blue, Refined black, Lovely taupe, Splendid blue en Absolute pink.

De Joolz Aer berg je heel gemakkelijk op en hij verplaatst je kind – van baby tot peuter – veilig en comfortabel.

Win een Joolz Aer!

Wij mogen een Joolz Aer weggeven. Wil jij kans maken op deze superfijne buggy?  Geef dan antwoord op onderstaande vraag en misschien ben jij wel de gelukkige winnaar!