Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Checklist: ontdek je waarom je kind niet lekker is

Voelt je kind zich niet lekker? Dan is het vaak best een uitdaging om erachter te komen wat eraan mankeert. Gelukkig kan deze checklist helpen.

Ouders van Nu samen met Sinaspril

Meten is weten

Checken op koorts is altijd een goed idee als je kind ziek is. Komt z’n temperatuur boven de 38 graden, dan heeft hij koorts. Let er dan op dat hij goed plast en voldoende drinkt, want uitdroging ligt op de loer. Tot 39 graden kan koorts niet echt kwaad. Luchtige kleren en beddengoed en een niet te warme, goed geventileerde omgeving helpen ’m afkoelen.

Griep-alert

Is je kind moe, heeft hij hoge koorts, hoofdpijn, koude rillingen en verkoudheid? Dan kan griep de boosdoener zijn. Griep kan zo’n drie tot tien dagen aanhouden. Houd z’n temperatuur in de gaten, laat hem lekker veel slapen en geef ’m liefde (en een kruik als hij het koud heeft). Zo knapt-ie het snelst weer op.

Doorkomende tandjes

Bijt- en sabbelbehoefte, meer kwijlen, wrijven in het gezicht, grijpen naar de oren, huilen, rusteloosheid, minder goed slapen en rood óf juist bleek tandvlees: allemaal tekenen dat er tandjes doorkomen. Bij de meeste baby’s gebeurt dit tussen de vijf en negen maanden. Wrijven over het tandvlees of hem laten bijten op een bijtring kan de klachten wat verminderen. Tussen de 25 tot 33 maanden is het melkgebit meestal compleet.

Wat een snotneus

Baby’s en jonge kinderen kunnen wel tien keer per jaar verkouden worden. Het slijmvlies in de neus- en bijholten en keel is dan ontstoken, met een hoop gehoest, genies en gesnotter als gevolg. Stomen kan wat verlichting geven: stoom veilig door in de badkamer te gaan zitten met je kind, met een warme douche aan en de deur dicht. Houd ook bij een verkoudheid in de gaten of er koorts ontstaat.

Shop Sinaspril

De pijnstillers van Sinaspril kunnen je kind vaak wat verlichting geven: of hij nu verkouden is, grieperig, koorts heeft of als er tandjes doorkomen. Shop Sinaspril hier. 

*Sinaspril is een geneesmiddel. Lees voor gebruik altijd eerst de bijsluiter.

KOAG-NR: 65-1121-11179

Ouders van Nu Voordeelpas

Wil jij besparen op baby- en kinderspullen, kleding, speelgoed en meer?

Dat kan met de Ouders van Nu Voordeelpas!
Shop met korting