Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

De boom in

Spannend: slapen tussen de bladeren. Of dat nu in een luxe-de-luxe boomhuis is, of in een basic boomhutje.

Boom sweet boom

Dit is dan wel officieel een boomhut, maar dat betekent niet dat je een slaapzak uitrolt op een paar houten balken. Nee, dit boomhuis van Center Parcs Le Bois Aux Daims in Frankrijk bestaat uit twee verdiepingen en is behoorlijk luxe. Er is een flatscreen-tv, een keuken met magnetron, vaatwasser en koelkast, en de grote slaapkamer heeft zelfs een bubbelbad! Kinderen vermaken zich in Aqua Mundo, het waterpark met glijbanen, een snorkelbad en een ondiep bad voor de allerkleinsten. En in de omgeving kun je ziplinen, paintballen, waterfietsen en kanoën.

Over de brug

Midden in de waanzinnige natuur van Slovenië vind je Garden Village Bled, een glamping met een eco-thema. En die is net zo idyllisch als-ie klinkt. Dwars door het restaurant stroomt bijvoorbeeld een beekje, er is een strandbar gebouwd tussen de bomen en er het zwembad bevat een natuurlijke massagewaterval. Je slaapt met je gezin in een luxe boomhut met een knus balkon en daarop een hangmat. Leuk als je met meerdere families bent: de boomhutten zijn verbonden door houten hangbruggen, dus je kunt elkaar makkelijk bereiken.

Hutjemoetje

Kampeerfans die eens iets anders willen proberen, kunnen – of beter: móéten – bij Baumhaushotel Robins Nest overnachten in een boomhut, boomtent of paalboomhuis. En dat is heus niet helemaal back to basic, maar zeker ook geen glamping. In de boomhutten midden in het Duitse bos is bijvoorbeeld alleen een biologisch (oftewel: waterloos) droogtoilet, en douchen kan in het douchehuis op het terrein. Elk hutje is ingericht met handgemaakte meubels van wildhout. Honden zijn trouwens hartstikke welkom, dus neem Fikkie lekker mee.