Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Handige tips: met deze cadeaus is je kind gegarandeerd blij

Als er een moment is om je kind te verwennen, dan is het z’n verjaardag wel. Maar hoe voorkom je dat hij na een paar dagen al niet meer omkijkt naar zijn nieuwe speelgoed? En wat als je kind voor jou gevoel alles al heeft? Hier wat cadeautips voor als je het even niet meer weet.

Ouders van Nu samen met Blokker

De ‘speelgoedschijf van vijf’

Geen idee wat je voor je kind kunt kopen? Hij heeft tenslotte al zoveel. Ga eerst aan de slag met de ‘speelgoedschijf van vijf’. Je deelt hierbij al het speelgoed dat je kind heeft op in de categorieën: creatief, cognitief, constructief, sociaal en motorisch. Zo weet je van welk soort speelgoed je kind al een overschot heeft en welk speelgoed nog ontbreekt in zijn ‘collectie’. Hier wat leuke tips voor speelgoed in verschillende categorieën en voor verschillende leeftijden.

Voor de allerkleinsten

De eerste verjaardag van je baby is extra speciaal. En dus wil je waarschijnlijk graag iets geven waar hij lang plezier van heeft. Heeft je kind nog geen lievelingsknuffel? Dan is dit een mooi moment om hem er een te geven. Dit is niet alleen een lief, maar ook een leerzaam cadeau. Een knuffel helpt bij het ontwikkelen van empathie en verbeeldingskracht. Tip: ga voor een knuffel die lekker zacht is én een handig formaat heeft. En koop er stiekem meteen twee. Zo heb je in geval van nood een reserve-exemplaar in de kast liggen.

Voor kleine boekenwormen

Of je nou een baby hebt of een kleuter: je kind een boek geven is altijd een goed idee. Wat is er leuker dan samen met je baby plaatjes kijken en kletsen over wat je allemaal ziet? En wist je dat je met voorlezen niet vroeg genoeg kunt beginnen? Zo ontwikkelt je kind van jongs af aan zijn woordenschat en zal hij, voor je het weet, zelf een boekje kunnen lezen.

Speelgoed om van te leren

Speelgoed dat geluid maakt én lampjes heeft, daar wordt elk kind blij van. Maar wist je dat dit soort speelgoed ook erg leerzaam is? Door op knopjes te drukken leert je kind over oorzaak en gevolg en oefent hij zijn grove en fijne motoriek. Geluiden, zinnetjes en muziekjes stimuleren de muzikaliteit en/of de woordenschat van je kind.

Weer eens wat anders

Puilt de speelgoedmand van je kind al uit? Of vind je het wel even mooi geweest met al die cadeaus van opa’s, oma’s, ooms en tantes, maar wil je je kind toch wat geven? Geef dan eens wat anders dan speelgoed. Iets voor op de kinderkamer bijvoorbeeld. Denk aan een zacht vloerkleed, een grappige lamp of iets leuks voor aan de muur. Ook leuk: ga voor iets uit de categorie ‘praktisch’, zoals handige opbergdozen of een mand om alle knuffels in op te bergen.

Zwanger? Of net bevallen?

Vraag dan online gratis de Ouders van Nu Zwanger- en Babybox aan. In de box vind je tijdschriften, fijne producten en kortingen van merken als Pampers, Difrax, Elmex, C&A, Center Parcs en twee cadeautjes van Blokker. Je haalt je box op in een van de filialen van Blokker.

Video: Unboxing de Ouders van Nu Zwanger- en Babybox | Ouders van Nu