Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

De leukste kerstcadeaus voor je baby, dreumes en peuter

Met kerst wil je natuurlijk lekker uitpakken. Maar hoe voorkom je dat je kind wordt bedolven onder een berg speelgoed waar hij nauwelijks mee speelt? Simpel: kies voor speelgoed dat goed aansluit op zijn ontwikkelfase. Zo heeft hij écht plezier van de cadeaus onder de kerstboom.

Ouders van Nu samen met VTech

Overdosis speelgoed

Zodra je kinderen hebt, kun je niet wachten om samen kerst te gaan vieren. De kerstboom optuigen en leuke pakjes eronder leggen. Leuk! Maar als je niet oppast, zorgen die kerstkriebels voor een overdosis aan speelgoed waar amper mee gespeeld gaat worden. Ga daarom liever voor één of twee écht goede verrassingen.

Op ontdekkingsreis

Jonge kinderen zijn continu nieuwe dingen aan het leren en doen niets liever dan de wereld om zich heen onderzoeken. Door speelgoed te geven dat in deze behoefte voorziet, ontwikkelt je kind zijn fantasie, motoriek en ruimtelijk inzicht. Cadeaus die aansluiten op zijn ontwikkelfase, blijven bovendien langer uitdagend en zorgen voor uren speelplezier. Bekijk hier welk soort speelgoed past bij de leeftijdsfase van jouw kind.

Kerstcadeaus voor je baby

Lekker knuffelen

Baby’s maken enorme sprongen in hun ontwikkeling. De eerste weken is het eten, slapen en groeien wat de klok slaat, maar na een maand begint hij de wereld om zich heen te ontdekken. Een paar knuffels en een mobiel in de box is dan voldoende. Vanaf twee maanden zal hij ook dingen vast gaan pakken. Zachte speeltjes zijn dan vaak favoriet.

Zingen, voorlezen en rammelen

Vanaf de vierde maand begint je baby in zijn eigen taal te ‘spreken’. Hij is dol op (vaak en dezelfde) liedjes en luistert graag naar je stem. Zingen en voorlezen geblazen dus! Vanaf een maand of zes gaat hij ook steeds beter de woorden begrijpen die je zegt. Geluid maken wordt een favoriet spel. Met een rammelaar tegen de spijlen van de box slaan, vindt hij te gek.

Staan en op knoppen slaan

Met tien maanden worden soms al de eerste stapjes gezet. Maar voordat het zover is, moet je kind oefenen met staan. Speelgoed met knoppen waar geluid uitkomt, of waardoor een beestje tevoorschijn schiet, vindt hij geweldig. Realiseer je wel: hoe graag hij straks ook met z’n cadeaus speelt, het cadeaupapier is vaak het allerleukst!

Cadeaus voor je dreumes

Woord voor woord

Dreumesen krijgen steeds bredere interesses. Voorlezen en muziek blijven vermakelijk. Sommige kinderen wachten er nog even mee, maar veel zeggen zo rond hun eerste verjaardag de eerste woordjes. Pushen is  nergens voor nodig, maar oefenen is wel leuk! Een voorleesboek met platen waarop veel gebeurt, helpt je kind woorden te herkennen en na te zeggen.

Rijden, tekenen en bouwen

Speelgoed waar je op kunt rijden of een hobbelpaard is het nu ook helemaal. En het plezier in tekenen begint ook te komen. Het begint bij krassen en gaat geleidelijk over naar het maken van vormen. Ook bouwen en slopen gaat nooit vervelen.

 

Cadeaus voor je peuter

In zijn eigen wereld

Je peuter begint te tellen, herkent vormen en houdt van torens bouwen. Zo ontdekt hij de wereld om zich heen. Alle peuters gaan door de ‘ik-fase’ waarbij ze helemaal opgaan in hun eigen spel. Met educatief speelgoed help je je peuter zijn interesses te ontwikkelen. Zoek samen uit wat hij het leukst vindt om te doen.

Poepen en plassen

Als je kind ongeveer tweeënhalf is, begint er interesse te komen in plassen en poepen. Zo langzaamaan begint hij hier ook controle over te krijgen. Leuk dus om hem speelgoed te geven dat op deze fase aansluit. Want tja, als pop op het potje gaat, dan kan hij natuurlijk niet achterblijven! Verwacht niet teveel, zindelijk worden kan zo een paar maanden duren.

Magische wereld

Peuters hebben een rijke fantasie en zijn een ster in het verzinnen van verhalen. Speelgoed dat ze de kans geeft om steeds weer op avontuur te gaan in hun eigen belevingswereld, is dan ook gegarandeerd een hit.

Redactioneel – offer – Buitenspelen is leuk!

HEMA

Buitenspelen is leuk!

Helemaal met het buitenspeelgoed van HEMA
Shop