Deze producten staan standaard op jouw boodschappenlijstje (en voordat je moeder/vader werd nooit)

Weet je nog wat je allemaal kocht bij de supermarkt voordat je moeder/vader werd? Dikke kans dat je diep moet graven in je geheugen. Sterker nog, een boodschappenlijstje, die had je vaak niet eens. Nu vast wel. We vroegen op Instagram welke producten ouders daar nú standaard (wekelijks) op hebben staan. Herkenbaar?

Ouders van Nu samen met Albert Heijn
 1. Luiers en billendoekjes

  Met stip op één: luiers en billendoekjes. Onmisbaar op het lijstje volgens velen van jullie. Ook veel genoemd: toetendoekjes en vochtige washandjes voor vieze snoeten en handjes.

  Manon: ‘Luiers, babyvoeding, vitamine D, billendoekjes, etc.’
  Irene: ‘Luiers of course.’
  Nikita: ‘Luiers en vochtige washandjes.’
  Rianne: ‘Toetenpoetsers.’
  Sharon: ‘Snoetenpoetsers.. bergen!’

 2. Knijpzakjes

  Waarschijnlijk had je er nog nooit van gehoord tót het moment dat je kind toe was aan z’n eerste hapjes. Want hoe handig, die zakjes met fruit en/of groente voor onderweg of gewoon voor thuis als tussendoortje. Extra fijn: als je baby zo’n acht maanden is, kan hij hem zelf vasthouden. Wel oppassen dat hij er niet echt in gaat knijpen…

  Didi: ‘Knijpfruitjes.’
  Shanique: ‘Knijpfruitjes, want ze zijn zo easy in gebruik en lekker als tussendoortje.’
  Linda: ‘Knijpfruitjes en Pampers.’

 3. Diksap

  Even iets anders drinken voor je kind dan water of thee? Diksap is een goed alternatief. Niet zo gek dus dat dit product ook veel wordt genoemd. Kleine note: volgens het Voedingscentrum moet je dit niet te vaak geven, omdat er veel suiker in zit afkomstig uit vruchtensap of vruchtenconcentraat. Water of (lauwe) thee zonder suiker heeft daarom de voorkeur volgens voedingsexperts.

 4. Soepstengels

  Jullie slaan ze massaal in: soepstengels – kies bij voorkeur de volkoren variant. Logisch, een perfect tussendoortje voor je baby vanaf dat hij zo’n zeven maanden is. Hij kan er lekker op kauwen en sabbelen. Ook als hij nog geen tanden heeft, want malen doen baby’s gewoon met hun kaken. Welke tussendoortjes ook vaak in de winkelkar liggen: rijstwafels van Organix en speltkoekjes van de Kleine Keuken.

 5. Rozijntjes

  Nog een favoriet: rozijntjes, een prima tussendoortje voor je baby mét gezonde vezels. Zorg er wel voor dat je er altijd bij bent als je dit geeft, want in rozijnen of krenten kan je kind zich makkelijk verslikken. Geef daarom ook niet te veel tegelijk. Bekijk ook zeker even deze creatieve manieren om een doosje rozijntjes te trakteren. P.S. Probeer eens de bio rozijntjes van de Kleine Keuken, dé favoriet in het schap bij Albert Heijn.

 6. Appelstroop

  En wat smeer je op brood van je baby? Nou, bijvoorbeeld een klein laagje appelstroop. Dit beleg ligt vaak bij jullie in de winkelwagen, net als:

  Angelique: ‘Beleg van De Kleine Keuken.’
  Gretha: ‘Smeerkaas.’
  Rajshree: ‘Vegetarische smeerworst.’
  Femke: ‘Luiers, soepstengels, zuivelspread.’

 7. Pap

  Naast groente- en fruithapjes mag je je baby vanaf vier maanden ook pap van rijstebloem geven, die je maakt met borst- of flesvoeding. Rond de zes maanden mag je hem ook een stukje lichtbruin brood geven zonder korst. Zo krijgen de darmen de kans om te wennen. Gaat dit goed? Dan kun je overstappen op pap met vezels, van bijvoorbeeld Olvarit. Dit merk heeft ook pap met rijstebloem.

  Jessica: ‘Pyjama papje, je kan nooit te veel pap hebben.’

 8. Zoogkompressen

  Een product dat je niet kent tot je borstvoeding geeft. Want dan zijn zoogkompressen een uitkomst. Ze vangen de melk op zodat je kleding schoon blijft. Kortom, ze staan bij iedereen die borstvoeding geeft standaard op het boodschappenlijstje.

  Lydia: ‘2 pakken zoogcompressen. Standaard elke week.’
  Esther: ‘Zoogkompressen.’

 9. Zuivelproducten

  Van melk tot zuivelhapjes, kwark en yoghurt. Ook zuivel ontbreekt niet op het boodschappenlijstje van de meeste ouders. In welke vorm dan ook.

  Lianne: ‘Een pak melk.’
  Peggy: ‘Magere yoghurt.’
  Mirja: ‘Knijpkwark.’
  Lotte: ‘Danootjes en spinazie.’

 10. Vlekkenverwijderaars

  Borstvoeding, poep, groente- en fruitvlekken in dat leuke pakje van je baby? Veel van jullie hebben een goede vlekkenverwijderaar in de keukenkast staan om de meest hardnekkige vlekken uit de kleding te verwijderen.

  Martine: ‘Biotex, er staat nu permanent een emmertje gevuld met vieze kleding en biotex.’
  Samantha: ‘Naast de standaard luiers enzo; Oxi action vlekkenverwijderaar’
  Niki: ‘Biotex, om de meeste vlekken eruit te krijgen.’

 11. Nog meer tussendoortjes

  Naast de groente- en fruithapjes – zelf klaargemaakt of gekocht – zijn er ook nog andere tussendoortjes die favoriet zijn. Een selectie:

  Lieke: ‘Mini-mozzarellabolletjes.’
  Ellen: ‘De Kleine Keuken superheldjes en chocokoekjes.’
  Abide: ‘Producten van Organix.’
  Susan: ‘Komkommer.’
  Jiska: ‘Cherrytomaatjes.’
  Debbie: ‘Appelmoes.’
  Neridda: ‘Berenchips.’
  Fabienne: ‘Komkommer, wortels, paprika als tussendoortje/snacks.’
  Ron: ‘Dierenkoekjes.’
  Jannie: ‘Maïsvingers’

 12. Vitamines

  Ook onmisbaar de eerste jaren is vitamine D. Het consultatiebureau adviseert vanaf dag acht tot zijn vierde verjaardag extra vitamine D te geven. Dit is nodig voor de normale groei van botten en ondersteunt sterke tanden. Geef je borstvoeding? Dan heeft je baby vanaf dag 8 tot 12 weken ook vitamine K nodig.

 13. Wijn

  Geen toelichting nodig, toch?!