Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Deze gezamenlijke rituelen laten je baby heerlijk slapen

Een baby die lekker (door)slaapt, dat is natuurlijk de droom van iedere ouder. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Deze handige bedtijdroutine kan helpen.

Ouders van Nu samen met VTech

Een ritueel voor het slapengaan geeft duidelijkheid en veiligheid. Dit helpt je kind met (door)slapen. Door elke avond op dezelfde tijd een ritueel te herhalen weet je kind wat ervan hem verwacht wordt én wat hij mag verwachten van jou.

Vaste structuur

Zo’n vaste structuur heeft je kind ook nodig, omdat hij (nog) geen besef van tijd heeft. Door een vaste volgorde van activiteiten of een dagindeling leert hij hoe een dag in elkaar zit.

Rustig afbouwen

Heel belangrijk: bouw de dag op tijd af, dus doe geen drukke dingen meer in het uur voor het slapengaan. Dim alvast de lichten en sluit de gordijnen op de slaapkamer, zet de televisie uit en laat je kind niet meer spelen met speelgoed waar hij druk van wordt. Maar wat kun je dan wel doen?

1. Samen spelen

Door nog even samen rustig te spelen rond je de dag ontspannen af. Voor jezelf, maar ook voor je kind. Hij voelt die rust, maar ook dat jij écht even de volledige aandacht voor hem hebt. Zorg er daarom voor dat je tussendoor niet wordt afgeleid. Kijken wie je appt of het uitruimen van de vaatwasser kan ook later.

Tegelijkertijd is het samen spelen veel meer dan dat fijne moment samen voor het slapengaan. Als je samen speelt, help je hem ook zijn emoties te herkennen en te benoemen, doet je baby nieuwe inspiratie op en ontdek je nieuwe kanten van elkaar. De VTech Baby producten kunnen daarbij ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan de zachte pluche vriendjes, zoals het Bedtijd Vosje.

2. Lekker in bad

Een douche of bad als onderdeel van de bedtijdroutine zorgt ervoor dat je kind lekker loom wordt. In plaats hiervan kun je hem ook een (voet)massage geven. Dit werkt ook rustgevend en is bovendien een fijn moment samen. Heeft je kind al tanden? Neem dan het tandenpoetsen mee tijdens dit moment.

3. Nog even een boekje

Tanden gepoetst en is het bijna tijd om naar bed te gaan? Een mooi laatste ritueel is om samen nog een boekje te lezen, een verhaal te vertellen of een liedje te zingen. Ook al kan je baby nog niet praten of meedoen, hij ervaart het als een moment dat het bijna tijd is om te gaan slapen en afscheid te nemen van jou.

Redactioneel – Offer- Multivitamine

Multivitamine

Biologisch actieve vormen van vitamine B2, B6, foliumzuur en B12
Shop nu