Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Die tent is top

Het ís al de chic-de-friemel-variant van kamperen, maar deze glampings doen daar nog een schepje bovenop.

Amerikaanse dromen

Doe je ogen dicht en beeld je in dat je in een super-de-luxe tent onder de sterrenhemel van een van de mooiste nationale parken ter wereld slaapt. Ha, dat kan dus gewoon! De tenten van Undercanvas staan in de Grand Canyon in Arizona en bevatten verschillende kamers, een badkamer met bad en toilet en een woonkamer. Overdag kun je een helikoptervlucht over het park maken, wandelen, paardrijden en hiken. Daredevils wagen een paar stappen op de Grand Canyon Skywalk, een glazen brug op meer dan twaalfhonderd meter hoogte.

De woud-factor

Kamperen, maar dan in een houten huisje: dat doe je in de Cosy Cabins in het Duitse bosgebied het Warredal. Licht krijg je door middel van olielampen en kaarsen, en de cabin verwarmen gaat via een ouderwetse houtkachel. In sommige cabins staat een hottub, en allemaal hebben ze luxe bedden, een douche, toilet en barbecue. De omgeving is een en al bos, dat vraagt om mooie wandel- en paardrijtochten. Ook leuk: een dag in het geweldige adventure(klim)park.

Eco-trip

Midden in de woestijn van Californië ligt het kamp van Blue Sky Center. Je kunt er óf in een eco-hut óf in een zigeunerwagen slapen, en ’s avonds eet je onder de sterrenhemel, aan een lange tafel in het midden van het kamp. Alles wat in het kamp gemaakt en gebouwd wordt, is het werk van de Cuyama community. Deze community stimuleert duurzaamheid en helpt de lokale boeren met het verbouwen en verkopen van gewassen.