Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

7 dingen die je vooral nog even moet doen voordat de baby er is

Of je nou net zwanger bent, het tweede trimester ingaat of nog maar een paar weken te gaan hebt: het is slim om even na te denken over wat je nog wilt doen voordat de baby er is. Wij tippen 7 dingen die wat ons betreft zeker niet op je to-do list mogen ontbreken.

Ouders van Nu in samenwerking met Pampers

1. Quality time samen

Nog even een paar keer samen de deur uit zonder oppas te hoeven regelen. Het kan nu nog (als het je eerste is). Maar zelfs als er al een dreumes, peuter of kleuter rondloopt, is wat quality time met je partner heel fijn. Dus regel die oppas als het nodig. Zo kunnen jullie in alle rust fantaseren over hoe het straks is met een baby erbij. En misschien eindelijk de knoop doorhakken over dé naam.

2. Buikfoto, check!

Zodra je het grote nieuws de wereld in hebt geslingerd, lijken de weken voorbij te vliegen en groeit je buik als kool. En die mooie buik wil je natuurlijk wel vastleggen voor later. Regel dus een fotoshoot of laat je partner mooie foto’s maken en leg die bijzondere tijd zo voor altijd vast.

4. Slapen, slapen en nog eens slapen

Heel veel slapen, en als het even lukt, ook uitslapen. Want eerlijk: dat is straks met een baby verleden tijd. Heb je al een dreumes of peuter rondhuppelen, pak dan je rust tijdens het middagslaapje van je kind. Beentjes omhoog en even niets doen. Enjoy!

5. Koffietje doen?

Of thee mag het natuurlijk ook zijn. Plan in ieder geval een moment met die ene vriendin die je al veel te lang niet hebt gezien om even bij te kletsen. Want ja, als de baby er eenmaal is, komt het er voorlopig waarschijnlijk niet van.

6. Muurtje schilderen

Die ene muur moet toch oudroze en ja, er moet ook nog een nieuwe wandkast komen. Eigenlijk wil je het hele huis een metamorfose geven voordat de baby er is. Nesteldrang wordt dit ook wel genoemd. Opruim-, schoonmaak- én koopwoede die vaak begint in de tweede helft van je zwangerschap, met een piek in het derde trimester. Laat je lekker gaan!

7. Uitgebreid de tijd nemen

Overal extra lang de tijd voor nemen. Van koken tot ontbijten en douchen. Er is niets – zeker als je eenmaal verlof hebt – waardoor je in de versnelling moet. Ook nog zeker doen: een boek in één ruk uitlezen. Ook daar heb je nu nog alle tijd voor.Redactioneel – Offer – Heerlijke dutjes

Heerlijke dutjes

Met Puckababy
Bekijk alle slaapzakken