Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Dit wil je ECHT niet als je met kinderen op autovakantie gaat

De autovakantie kent een hoop voordelen. Het is relatief goedkoop (vooral als je de tolwegen omzeilt), makkelijk (want: eigen vervoer op plaats van bestemming) en je kunt lekker veel meenemen.  Een goede voorbereiding is het halve werk. Zo kun je veel trammelant voorkomen en ga je ontspannen de weg op.

Ouders van Nu samen met Bosch Car Service
 1. Pech onderweg

  Van accuproblemen tot een lekke band of kapotte lampen: op een gedwongen pauze op de vluchtstrook zit niemand te wachten. Zelfs als je bolide altijd als een zonnetje rijdt, kun je onder weersveranderingen of tijdens een lange rit ineens pech krijgen. Een zomercheck voorkomt dat je straks met z’n allen in een geel hesje achter de vangrail staat.

 2. Ruzie op achterbank

  ‘Houd eens op met klieren!’ Dat je na acht uur wel genoeg hebt van het naast elkaar zitten, dat snap je. Maar geruzie maakt het niet echt gezelliger. Bouw dan als het kan een buffer tussen de kinderen. Een stapel kussens werkt prima. Dan heb je meteen je eigen kussen mee op vakantie, wat wel zo lekker slaapt. Win-win!

 3. Kapotte airco

  Vroeger was het de normaalste zaak van de wereld: in een bloedhete auto over die eindeloze Route du Soleil rijden. Gelukkig is een verfrissende airco nu de standaard. Tenminste, als hij werkt. Is dat niet het geval? Dan wil je dat liever voor vertrek weten, dan wanneer je tegen koffietijd door Luik rijdt. Goed checken dus!

 4. Verveelde kinderen

  Slaat de verveling toe? Dan is geklier of een driftbui niet ver weg. Voorkomen is dus beter dan genezen. Voor een paar euro heb je al wat kleinigheidjes bij elkaar gesprokkeld, die je onderweg kunt geven. Als je kind oud genoeg is, maak er dan meteen een spel van. Ziet je kind een boot, trein of een vliegtuig? Dan mag hij weer een cadeautje uitpakken!

 5. Misselijke kinderen

  Als je kind verdacht lang stil is, dan wordt er ofwel geslapen of is-ie beroerd aan het worden. Ai! Haal je nog op tijd de eerste ‘aire’? Zorg ervoor dat je kind goed naar buiten kan kijken en dat er voldoende frisse lucht in de auto is. Stukjes fruit, lichte crackers en water helpen de maag rustig te houden. En maak regelmatig een pit-stop om even te bewegen. Zo voorkom je de ergste wagenziekte.

 6. Onveilige autostoel

  Je moet er niet aan denken, maar mocht er iets gebeuren, dan wil je dat iedereen veilig in de auto zit. Check bij de aanschaf van een autostoel of die voldoet aan de Europese i-Size norm. Volgens deze norm vervoer je je kind tot vijftien maanden tegen de rijrichting en moet de autostoel aansluiten op zijn lengte.