Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dit zijn dé 6 hoogtepunten van het jaar voor (bijna) elk kind

‘Hoeveel nachtjes nog?’ Er zijn van die momenten in het jaar waar je kind zich zó op verheugt, dat hij niet kan wachten tot het zover is. En komt de datum in zicht, dan kan het aftellen ein-de-lijk beginnen. Herkenbaar?

Ouders van Nu samen met Vriendenloterij

1. Fijne verjaardag!

Als je kind jarig is, staat hij volop in de spotlights. Niet zo gek dus dat hij er zó naar uitkijkt, dat hij nachten van tevoren wakker ligt. Om nog maar te zwijgen over alle cadeaus die hij (hopelijk) krijgt. Kortom, de verjaardag is voor veel kinderen een hoogtepunt.

2. Applaus

Of je kind nu een kampioenswedstrijd heeft, een dansuitvoering of een optreden: dat is er sowieso één waar hij tijdenlang naartoe werkt. Ongelooflijk spannend, maar vooral heel erg leuk. Tip bij slapeloze nachten: benadruk goed dat winnen niet het belangrijkst is, maar het iets leuks is om met vriendjes te doen. Wat de uitkomst ook is: hij mag hartstikke trots zijn op zichzelf. Dat ben jij sowieso ook!

3. Waar is dat (kinder)feestje?

Bij een verjaardag hoort natuurlijk ook een feestje. Of het er nu één is met koekhappen en spijkerpoepen is, met prinsessentaarten en springkussens of een bezoek aan de dierentuin: je kind kan niet wachten tot het zover is dat hij met zijn vriendjes en vriendinnetjes zijn verjaardag mag vieren.

4. Sint, kerst en oud & nieuw

De magie van de feestdagen is voor veel kinderen reden genoeg om er weken – of zelfs maanden – van tevoren al naar uit te kijken. De altijd weer spannende toestand rond de intocht van Sinterklaas, je schoen zetten, de kerstboom versieren en samen aan het kerstdiner met als – letterlijk – klap op de vuurpijl: vuurwerk en oliebollen om het jaar af te sluiten. De maand december is één groot hoogtepunt voor je kind (en misschien ook wel voor jou!).

5. Dagje dierentuin of pretpark

Welk kind is er niet dol op dieren, achtbanen en/of klimmen en ravotten? Het is er misschien niet één die elk jaar de uitjeslijst haalt (want niet bepaald goedkoop), dus áls zo’n dagje uit erop staat is het extra speciaal en gegarandeerd onvergetelijk!

6. Op schoolreisje

Wat is er leuker dan met je hele klas de hort op gaan? Of het nu naar een speeltuin, het bos of een pretpark is, je kind vindt het meestal net zo spannend en fantastisch. Het begint al met de voorbereiding – wat voor snoep of pakje drinken mag hij mee? – en hij praat er nog weken over na. Dus zodra deze dag in aantocht is, gaat het aftellen zéker beginnen!

Niet vanzelfsprekend

Staan de bovengenoemde momenten bij jouw kind elk jaar met een uitroepteken op de kalender? Helaas geldt dat lang niet voor alle kinderen in Nederland. Wist je dat maar liefst één op de twaalf kinderen in ons land onder de armoedegrens opgroeit? Dat zijn zo’n 272.000 kinderen. Voor hen zijn bovengenoemde activiteiten niet vanzelfsprekend, omdat er thuis geen geld voor is. Gelukkig is er een manier om ook deze kinderen te laten genieten van hun verjaardag en andere feestelijke momenten.